БеларусьМаксим Лисенко: «В Португалії автобус здав назад. Ривкін сказав, що на ньому ми більше не поїдемо»БразилияКарека – в «Коринтианс», Лукас Селбаш – в «Атлантико»КазахстанВиктор Уго и Део пополнили МФК «Актобе»Кубок УкраиныFavbet Кубок України: відбулося жеребкування попередніх етапівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. «Енергія» – «Сокіл». АнонсКазахстанВиктор Тарчило: «В Казахстане очень высокий уровень футзала»Женский футзалОлександр Ратич: «Мабуть, нам доведеться дещо змінити вектор розвитку клубу»Экстра-лига«Цифры знают все»: покер Колесникова и два «дубля» ДоманскогоСборная УкраиныОлексій Сагайдаченко: «Є певна важкість відслідковування гравців, які не задіяні у Favbet Екстра-лізі і Першій лізі»Всеукраинский финал АФЛУВсеукраїнський фінал АФЛУ-2020: найкраще досягнення волинського футзалуКазахстанКубок Казахстана пройдет в октябреПервая лига Назар Бугайчук: «"Любарт" виступатиме в Першій лізі, яка попередньо стартує наприкінці жовтня»РоссияСергей Скорович: «Спорт высших достижений не может быть легким ни для спортсменов, ни для тренеров»БразилияМаркиньос Шавьер будет работать в ОАЭБразилия«Магнус» подписывает ДжониЭкстра-лигаЕкстра-футзал. Сезон 2020/21. Випуск № 5Кубок УкраиныFavbet Кубок України: жеребкування попередніх етапів – 24 вересняРоссияНиколай Иванов: «Я всегда ставлю перед собой максимальные цели»Всеукраинский финал АФЛУАндрей Заводян: «Победа в АФЛУ далась нам не очень легко, но и не так тяжело, как это могло бы казаться»ФранцияСборные Молдовы и Франции обменялись победами

Гірка чи солодка бронза «IMS-НУХТ»?: підсумок складного сезону

Аналіз виступів київського «IMS-НУХТ» в сезоні-2019/20 від Софії Кулай

Чемпіонат достроково завершився, чемпіона та призерів визначили. Ну що ж, тепер можна підбити всі підсумки по кожній з команд. Поїхали!
Розпочнемо із бронзових нагород. Цього сезону третє місце посів київський «IMS-НУХТ», який до слова, минулого року був чемпіоном України.
 

Вдалий початок

Цього року команді Тараса Шпички не вдалось захистити титул чемпіона.

Початок сезону для київського клубу видався дуже вдалим. Вже починаючи з першого туру команді вдалось тричі поспіль святкувати успіх. «IMS-НУХТ» поповнив свою гольову скарбничку 21 результативним ударом, суперницям вдалось лише 4 рази засмутити голкіперок киянок.

Вже у четвертому турі на команду Шпички чекав непростий поєдинок з ще одним київським клубом «Будстар-НПУ». Київське дербі виправдало свої очікування. «Будстар-НПУ» впевнено переміг суперника – 2:6 та завдав першої поразки у сезоні для принципового суперника.

Вже на екваторі сезону команда з Києва здобула дві перемоги. Вона розгромила «Ладомир» та не залишили і сліду від «Багіри-ДЮСШ». Киянки цілих 32 рази відзначились у воротах суперниць, пропустивши лише чотири голи від «Ладомиру». Просто неймовірна різниця голів – 28.

Три поразки поспіль

Протягом трьох наступних турів у «IMS-НУХТ» не надто клеїлась гра, підсумком цього стали три поспіль поразки. Не можна сказати, що дівчата були не у бойовому настрої, вони намагались протиставити суперницям свою гру, але хитра фортуна була явно не на стороні команди Шпички.
В останньому турі команда з Києва зібралась, вирішила не випробувувати терпіння своїх вболівальників та реабілітуватись на власному полі у матчі проти «Ладомиру». Справжнім джокером у цьому поєдинку стала Майбородіна, яка записала у свою скарбничку хет-трик та значно піднялась у рейтингу бомбардирок сезону 2019/20. Ще один гол у активі Кліпаченко.

Першу частину чемпіонату «IMS-НУХТ» завершив на третьому місці із 18 набраними пунктами, поступаючись лише харківській «Теслі-ЗХО» та «Будстару-НПУ». Протягом десяти матчі команда з Києва вколотила у ворота суперниць 63 голи. Цей показник поступався лише іншій київській команді на сім м’ячів (прим.: «Будстар-НПУ» забив 70 голів). При цьому команда 27 разів виймала м’яч з власних воріт. Загальна різниця м’ячів – 36.

Підступний коронавірус

Не менш цікавою мав видатись другий етап чемпіонату України, якби не підступний коронавірус, який взяв все під свій контроль.
Команді вдалось зіграти лише один матч із «Теслою-ЗХО». Зустріч у Харкові була дуже спекотною, прямі конкуренти у турнірній таблиці хотіли записати у свій актив перемогу. Ще на початку поєдинку обидвом командам вдалось відзначитись. Як виявилось гол Шевели («Тесла-ЗХО») та результативний удар Крамної із «IMS-НУХТ» виявились першими та останніми у зустрічі – 1:1.

Зіграти з полтавським «ПЗМС» так і не вдалось через пандемію коронавірусу.
За рішенням АФУ було прийнято рішення розприділити медалі за місцями у таблиці, які на той час посідали команди. Так «IMS-НУХТ» отримав бронзові нагороди. Можливо, це не та сходинка, яку очікували побачити дівчата з команди, але додати у свій актив чергові нагороди вдалий результат.

Тож чемпіоном став «Будстар-НПУ», а срібні нагороди дістались харківській «Теслі-ЗХО». Четверте місце посів «ПЗМС».
Сумна звістка із Полтави надійшла по достроковому закінченню сезону. На жаль, один із найбільш титулованих клубів зник із футзальної карти України.

Цікаві показники команди

Із 63 голів команди, три м’ячі забили їх суперниці у власні ворота, інші 60 були виключно у активі футзалісток «IMS-НУХТ».
Недивно, що до топ-8 найкращих бомбардирок чемпіонату ввійшли одразу дві представниці команди. Ірина Дубицька та Анастасія Кліпаченко розташувались на шостій та сьомій сходинках відповідно.

У обидвох гравчинь однакова кількість результативних ударів – по 9, але Дубицькій вдалось забити стільки м’ячів за меншу кількість матчів – 10, до того ж, як Анастасії знадобилось для такого результату 11 зустрічей.

Обидві дівчини забили близько 1/3 усіх голів команди, а це у відсотковому відношенні – 28,6 %.

У опитуванні за звання «Найкращої футзалістки оборонного плану» взяла участь все та ж Дубицька, яку неодноразово називали дівчата. Між нею та лідеркою та капітаном збірної України та харківської «Тесли-ЗХО» розгорілась справжня боротьба. У підсумку одразу дві футзалістки із різних клубів посіли перше місце. До слова, їм склали гарну конкуренцію Юлія Форсюк («Будстар-НПУ») та Таїсія Бабенко («ПЗМС»).
У символічну збірну сезону 2019/2020 потрапили теж дві футзалістки бронзового призера – Дубицька та Кліпаченко.


Комфортні та незручні суперниці

Зазначимо, що найбільш незручним суперником для «IMS-НУХТ» став чемпіон 2019/20 «Будстар-НПУ». Команда Шпички двічі поступалась лідерам сезону.

Комфортною для «IMS-НУХТ» виявилась лиманська «Багіра-ДЮСШ», вони забили суперницям цілих 39 м’ячів, що складає 62% загальної кількості м’ячів команди у сезоні.

Гідний уваги показник продемонструвала голкіперка киянок Анастасія Терех. Дівчина не тільки встигала класно рятувати власні володіння, а ще тричі відзначалась у воротах дівчат свого ж амплуа.

Цікавий факт! Футзалістки із «IMS-НУХТ» більше полюбляли засмучувати суперниць протягом сезону у другому таймі – 34 результативні удари. Саме стільки команда забила у другій половині зустрічей, а це на хвилиночку 57% від усіх голів. Ще 27 голів (45%) дівчата наколочували у перших таймах.

Як не парадоксально, але найбільше клуб любив забивати на останній хвилині першого тайму, вони чотири рази забивали у ворота суперниць на 20-й хвилині зустрічі. У другій половині улюбленим відрізком киянок став період із 35-38 хвилини. Протягом цього часу команда забила 11 м’ячів.


 Хто відзначався у складі «IMS-НУХТ» протягом сезону 2019/20: 

1) Дубицька – 9
2)Кліпаченко – 9
3)Майбородіна – 8
4)Воловенко – 6
5)Скибіна – 5
6)Чиженок – 5
7)Кирильчук – 4
8)Павленко – 4
9)Крамна – 4
10)Терех – 3
11)Шевченко – 2
12)Бундюк – 1

Ну що ж, бронзові нагороди цього сезону полетіли до цієї команди. Не менш яскравим має стати наступний сезон. Цікаво, чи вдасться команді Тараса Шпички повернути собі перше місце та скинути з лідерського олімпу потужний «Будстар-НПУ», який цього сезону дуже сильно додав у плані гри та результатів. А ще, чи зможуть киянки виявитись сильнішими за команду з Харкова на чолі з Титовою.
 
Софія Кулай

Тэги:

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.