Экстра-лига«Эпицентр К Авангард» сыграет на турнире в РумынииИспанияРафа Лопес: «В этом сезоне мы хотим выйти на ведущие роли»Экстра-лигаМатч за Суперкубок України відбудеться у ЧеркасахКазахстанАФК «Кайрат». Непререкаемое доминированиеИспанияКлуби ЛНФС згенерували прибуток у понад 145 мільйонів євроЭкстра-лига«Эпицентр К Авангард» дважды сыграл с «Продэксимом»Экстра-лигаЗа "Кубок Львівщини"-2019 боротимуться шість командФутзал в миреКлубний чемпіонат Азії: визначилися чвертьфіналістиЧехияВиктор Тарчило: «Уровень чешской лиги очень высок»ЭстонияАндрій Чуднов і Олексій Фетько стали гравцями «СМСрахи»Португалия«Брага» готовится к сезонуБразилияТрагедия в Бразилии – убит игрок «Коринтианса» Дуглас НунесФутзал в миреЛучшие футзальные голы и финты от QueuvisomКазахстанБывший футболист "Кайрата" перешел в футзальный клубФутзал в миреКлубний чемпіонат Азії: результати матчів п’ятого ігрового дняИспанияКіке обрали найкращим захисником за всю історію ЛНФСИталияДебора Ванін — володарка Золотої бутсиФутзал в миреПредставляємо учасників Міжконтинентального кубкаФутзал в миреКлубний чемпіонат Азії: результати матчів четвертого ігрового дняКазахстанКапитан «Кайрата» Динмухамбет Сулейменов переходит в «Жетысу»

Дебора Ванін — володарка Золотої бутси

Бразилійка виграла головну бомбардирську нагороду європейських чемпіонатів.
 
Photo courtesy: Kick Off

Футзальний портал futsalplanet.com вирішив реінкарнувати нагороду «Золотий бутс», яку присуджував з 2003 по 2009 рік. Причому реінкарнація вийшла особлива, адже окрім чоловічої тепер буде присуджуватися і жіноча нагорода. Саме її володарку і визначили першою.

Нагорода присуджується за схожою формулою, що і у футболі, щоб враховувався рівень національних чемпіонатів. 

Чемпіонати європейських країн були упорядковані на чотири групи; голи, забиті в чемпіонатах верхньої групи (з 1 по 3 місця – Іспанія, Португалія, Росія), помножуються на 2, другої групи (з 4 по 5 місце – Італія, Україна) — на 1,8, третьої (з 6 по 15 місця — Білорусь, Словенія, Швеція, Фінляндія, Хорватія, Нідерланди, Угорщина, Чехія, Польща, Словаччина) – на 1,6, нижньої (з 16 по 22 місця - Естонія, Норвегія, Англія, Литва, Молдова, Данія, Гібралтар) – на 1,4. 

Згідно з цією системою голи, забиті в матчах чемпіонатів провідних футзальних країн (Іспанії, Португалії тощо) важать більше, ніж ті, що були забиті у слабкіших чемпіонатах (наприклад, Словенії, чи Норвегії). Попри те, що українській Вищій лізі встановили надзвичайно високий коефіцієнт на рівні з італійською Серією А, шансів на перемогу у цій номінації у наших бомбардирок практично не було. Кожна з наших гравчинь могла зіграти максимум 12 матчів, що значно менше, ніж їхні суперниці з провідних чемпіонатів.

Першою переможницею цієї нагороди стала 23-річна бразилійка Дебора Ванін з італійського «Кік Офф», яка стала найкращим бомбардиром чемпіонату Італії з показником у фантастичні 49 голів. Ванін зіграла у 34 з 35 матчів, які «Кік Офф» провів у Серії А.

Найкращий бомбардир чемпіонату України Вікторія Гірин з «Ладомира» з показником у 16 голів розділила 58-60 місце. Її 16 голів помножені на коефіцієнт 1,8 у сумі дали 28,8 балів.

З усіма результатами можна ознайомитися тут

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.