ИспанияСанти Басиле – новый игрок «Футбол Эмоушен Сарагоса»Экстра-лигаСтартувало голосування за Найкращого футзаліста України 2020 рокуВторая лигаНазар Станкевич: «В дорослому футзалі твою роботу оцінюють результатом і зараз нам потрібно робити ставку саме на нього»ПортугалияПортугалия-2020/21. Лучшие голы 19-го тураЧемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Отборочные матчи. LIVE!Футзал в миреАлександр Прядко: «Особых иллюзий на матчи с Украиной датчане не питают»КазахстанИгита: «Разумеется, я настроен стать лучшим и в шестой раз, однако предпочел бы выиграть Лигу чемпионов»Футзал в миреМьянма ищет тренера сборнойЧемпионат ЕвропыУкраїнська бригада арбітрів працюватиме на матчі основного раунду відбору Євро-2022Экстра-лигаВалентин Бондарь: «Как-то «швырнули» мужика на цистерну солярки, но мы за эти деньги поступили как робингуды»Чемпионат ЕвропыЗбірна України зіграє обидва відбіркові матчі до Євро-2022 із Данією у ЗапоріжжіПервая лига Юрій Іванишин: «Я маю можливість працювати пліч-о-пліч з українським Пепом Гвардіолою»Чемпионат ЕвропыСергей Скорович: «Задача – выйти на Евро с первого места»Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Ми летимо на один матч, тож, у складі збірної до Албанії вирушить двоє голкіперів»Вторая лигаРостислав Грицків: «Коли старші гравці в квадраті «вмикають бразильців», мені потрібно брати тайм-аут»КиевОлександр Репеха: «Заявитися в Першу лігу України на сьогоднішній день не проблема, але її нема»БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 12. Бенефис Тараса Королишина в юбилейном матчеФутзал в миреFutsalplanet Awards-2020: Феррао, Ігіта, Амандінья, Леозіньо знову найкращіБеларусьОглашен список кандидатов в сборную Беларуси на поездку в ВенгриюВторая лигаВолодимир Іляш: «У нас зараз підібрався такий колектив, що є всі шанси стати переможцями Другої ліги України»

Український десант в азербайджанському "Фенербахче"

Євген Сірий, Євген Валенко, Дмитро Камеко, Ільдар Макаєв спробують підкорити футзальний Азербайджан

Один з основних претендентів на призові місця наступного сезону – бронзовий призер чемпіонату Азербайджану – бакинський «Фенербахче» продовжує активну роботу на трансферному ринку. Буквально днями столичний клуб підписав контракти одразу з чотирма українськими гравцями – екс-футзалістами харківського «Локомотива» та івано-франківського «Урагану» відповідно.

Продовжити свою ігрову кар'єру в Азербайджані вирішили два нещодавні «ураганівці» – 29-річний Євген Валєнко та 31-річний Ільдар Макаєв, які нещодавно здобули «бронзу» вітчизняної Екстра-ліги. А також два «залізничники» з чемпіонського складу «Локомотива» зразка 2013/14 рр. – 30-річний Дмитро Камеко та Євген Сірий, якому невдовзі виповниться 22 роки.

Нагадаємо, що по завершенні минулого сезону в Україні, всі ці футзалісти отримали статус вільних агентів, тому у нинішнє літнє міжсезоннія безперешкодно перебралися в Азербайджан. Усі четверо українських легіонерів свого часу захищали честь національної збірної України. Зокрема, Євген Валєнко грав у двох фінальних частинах чемпіонатів Європи (у 2010 році в Угорщині та у 2014 році в Бельгії). А от Ільдар Макаєв, який у сезоні 2007/08 виграв Кубок УЄФА у складі російської «ВІЗ-Сінари», був учасником фінальної частини чемпіонату світу 2008 року у Бразилії.

Саме з допомогою українських футзалістів «Фенербахче» сподівається скинути з чемпіонського трону титулований «Араз», який за останні 10 років поспіль був найсильнішим в Азербайджані. Після того, як наприкінці квітня нахічеванський клуб став бронзовим призером Кубка УЄФА, керівництво «Аразу» вирішило змінити стратегію, розлучившись з усіма легіонерами, і відтепер робитиме ставку на місцевих молодих гравців. Це нововведення стосуватиметься і збірної Азербайджану. В обох командах залишиться лише натуралізований голкіпер Буранелло. Всім цим процесом, як і раніше, керуватиме наставник «Араза» і збірної Азербайджану Жозе Алесіо.

Не виключено, що в Азербайджані може опинитися й ще один українець. Один з найуспішніших українських тренерів, екс-наставник донецького «Шахтаря», грузинської «Іберії Стар», єнакієвського «Єнакієвця», 47-річний Олег Солодовник незабаром може очолити одну з азербайджанських команд. 15 серпня запланована зустріч з представниками клубів, на якій і буде визначено кількість учасників чемпіонату, що повинен стартувати 10-15 вересня.

Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.