РоссияНаши за границей. Власович и Клушин снова забиваютЭкстра-лига“Ураган” повернув собі лідерство у чемпіонатіРоссияКирилл Щурок: «Перед каждой игрой стараюсь подружиться с воротами»Футзал в миреНидерланды. Финал. Матч 2. LIVE!Женский футзал«Ладомир» – володар Кубка України серед жіночих команд!Азербайджан«Араз» – чемпион Азербайджана-2018/19БразилияБразилия-2019. 4 тур. Лучшие голы, финты и сейвыИталияПокер Борруто выводит «Пезаро» в финалЖенский футзалКубок України серед жінок. Фінал. «Ладомир» – «Будстар-НПУ». АнонсИталияИталия. Плей-офф. 1/2 финала. 3 матчи. LIVE!Экстра-лигаВалерій Легчанов: «Не бачу ні в чому сенсації»Женский футзалОлег Шайтанов: «Сподіваюся, що завтра ми побачимо яскравий та безкомпромісний футзал у виконанні обидвох команд»ЛитваЕвгений Рывкин: «Мы идем шаг за шагом»БеларусьБеларусь-2018/19. Плей-офф. 1/4 финала. Матчи 1. Голы украинских бомбардировПортугалияДиегиньо: «Победа в Лиге чемпионов не означает, что мы не хотим выиграть чемпионат»ИспанияІспанська «Натурпельєт Сеговія» може зникнути з футзальної мапиФутзал в миреТОП-5 голов мирового футзала на минувшей неделе по версии испанской Pista AzulРоссияРоссия. КПРФ рвется в Лигу чемпионовБеларусьАлександр Даниленко: «У «Форте» очень преданные болельщики»Юношеский футзалОприлюднено перелік гравців, які візьмуть участь у навчально-тренувальному зборі

У НФК «Ураган» підсумували сезон 2016/2017

Керівництво клубу підвело підсумки сезону і поділилося планами на майбутнє

Попри те, що чемпіонат України з футзалу зразка 2016/2017рр. ще триває, і серед півфінальної четвірки визначається найсильніша команда Екстра-ліги, для івано-франківського "Урагану" боротьба за медалі вже завершилася. Тож, яким видався пройдешній сезон та які орієнтири на майбутній, розповіли президент клубу Олександр Бубен, виконавчий директор Олег Ковальський та головний тренер "Урагану" Максим Павленко.

Олександр БУБЕН, президент НФК "Ураган":
- Сезон відбувся, підсумком ми не задоволені, адже очікували на зовсім інші показники і результати. Перед цим сезоном ми попробували деякі моделі формування складу, схеми заохочення гравців, які на сьогоднішній день можемо аналізувати і вирішувати - чи приймати для подальших дій чи ні. Після сезону 2015/16 рр. ми зрозуміли, що молодим складом важко досягати якихось позитивних показників, відчули, що втрачаємо інтерес зі сторони вболівальників і запросили більш фахових гравців – повернули Сімку, домовилися із Шотурмою, з Ковалем, а згодом і з Павленком. Також залишили ставку на те, що потрібно адаптовувати й молодих гравців.

Роблячи експрес-аналіз, – це непогана модель, яка має право на існування. Єдине питання – до якості гравців, їхньої стабільності, дисципліни, їхньої вимоги до себе. Ми задоволені не всіма… Щодо мотиваційної системи, то апробували модель преміювання не за кожний матч, а за результатами сезону. Тобто бонусна система відкривається тільки при досягненні певного результату, а це, нагадаю, був Кубок України та одне з призових місць. Щодо позитивних моментів, то побачили свої слабкі місця, одне з котрих – недостатні вимоги гравців до своєї фізичної форми, мотивації.

Впродовж сезону були тренерські ротації – Іван Скіцко, не виконавши певні завдання, подав у відставку. Відставка була прийнята, і очолити "Ураган" було запропоновано Максиму Павленку. Але, не дивлячись на зміни наставника, нам не вдалося покращити ситуацію наприкінці регулярного чемпіонату. Останні два матчі, які ми планували виграти – з "Соколом" вдома і з "Титан-Зорею" на виїзді - програли. Тим не менше, наступний сезон хочемо попрацювати з Максимом Павленком.

Звісно, будуть коригуючи дії, але завдання залишаться найвищими. Без сумніву, будуть ротації в складі, конкретно говорити поки рано, бо ще триває чемпіонат та навчально-тренувальний процес. Це час, коли ми можемо більше мріяти, а ніж говорити про деталі. З Іваном Скіцком, як з людиною, котра багато зробила для клубу, хотіли б працювати і бачити його в структурі "Урагану", тому будемо намагатися домовитися з ним, його знання потрібні для клубу.

Загалом, ми з позитивом дивимось в майбутнє, і крім основної команди, в клубу є інші проекти, завдання. Тож сподіваємося, що нас надалі підтримуватимуть наші вболівальники, і люди, які пов’язані з "Ураганом". Радію з того, що на гравців нашого клубу почали звертати тренери збірних команд - національної, молодіжної, юніорської, юнацької. Це - паростки роботи і заняття дитячо-юнацьким футзалом, адже нарешті ми створили "вертикаль" клубу, а в Україні подібний підхід є хіба в Хмельницькому.

- Чи з’являться в "Урагані" легіонери?
- Ми не планували… Будемо пробувати домовлятися з якісними виконавцями з інших українських клубів, які зараз ще грають у плей-офф. В кожного буде своя позиція, свої вимоги, так що подивимося, що з цього вийде. Можливо, так станеться, що будемо входити в сезон з тими гравцями, яких ми маємо. Але це повинні бути інші кондиції, інша мотивація, психологія.

Максим ПАВЛЕНКО, головний тренер "Урагану":
- Дуже шкода, що ми не виконали поставлені перед нами завдання. В плей-офф нам попався суперник, який має найбільше досвіду перемог у матчах на виліт, нам не вистачило психології переможця, яка є в "Локомотива". Успіх харків'ян в Кубку України це тільки підтвердив… Нам потрібно багато працювати в напрямку психології гравців. Є невеличкий, але все-таки позитивний показник - на останніх відбіркових матчах збірної до Чемпіонату Європи найбільше гравців було з "Урагану", це демонстрація того, що люди зростають як футзалісти. Нам потрібно це підтримувати, а хлопцям - зміцнювати віру в себе.

Незалежно від мотивації, фінансової складової, спортсмен має виходити на майданчик і робити свою роботу на "відмінно". Командою не народжуються, командою стають, тож будемо працювати над тим, щоб у нас був колектив однодумців зі своїм характером та ігровим почерком. Хочемо, щоб "Ураган" грав у комбінаційну гру, показував цікавий футзал та досягав результату.

На разі команда тренується, такий в нас період, коли кожному є над чим задуматися. Маємо час до середини травня переглянути відношення до кожного з гравців і остаточно підводити підсумки – з ким підписувати контракт, а з ким доведеться попрощатися...

Олег КОВАЛЬСЬКИЙ, виконавчий директор НФК "Ураган":
- Звісно, результат за підсумками сезону – незадовільний. Повертаючись кілька сезонів наперед, коли ми виходили з "Ураганом-2" в Екстра-лігу, практично для більшого числа гравців було складно адаптуватися до вищого дивізіону, до суперників, але тоді й сам рівень чемпіонату впав – був певний відтік кваліфікованих гравців. Наступний сезон ми провели вже наче з "обкатаними" хлопцями, але знову не змогли зачепитися за комплект нагород. Третій сезон ми зробили ставку на доповнення молодого колективу досвідченими гравцями. На сьогодні – залишається констатація факту, що результат, як і в попередні два роки, залишається на одному рівні. Мабуть, не можна оцінювати три роки однаково, але певні закономірності є.

Щодо подальших дій, то "Ураган" поки тренується. Контракти з гравцями і тренерським штабом діють, умови дотримуються у повному обсязі. До середини травня у нас є певні плани – провести навчально-тренувальний процес, зробити висновки, проаналізувати всіх гравців, завершити цей сезон товариськими матчами з хмельницьким "Соколом" (12-13 травня). До моменту, коли команда піде у відпустку, відбудуться збори, на яких будуть обговорені деталі про подальшу співпрацю чи її припинення. Підготовку до нового сезону планується розпочати з 1 липня. Є певні орієнтири, які дозволяють будувати план навчально-тренувальних зборів, товариських матчів і робити проект підготовки до наступного сезону.

- Чи очікувати зі сторони клубу ще якихось проектів?
В цьому сезоні проектом Асоціації футзалу України стало формування Другої ліги. На етапі домовленостей було погоджено, що всі клуби Екстра-ліги представлять свої дублюючі команди, де буде більшість молодих гравців до 19 років. Друга ліга  відбулася, змагання завершились, є певні досягнення. Але проаналізувавши ті умови, в котрих змагалися команди другої ліги і співставивши з нашими завданнями, дійшли висновку, що є багато обмежень стосовно гравців Екстра-ліги.

На разі доопрацьовується проект, в рамках якого передбачається, що у наступному сезоні "Ураган-2" знову гратиме у Першій лізі. Є домовленість із Любомиром Пасічняком, директором Коледжу фізичного виховання, який напряму долучається до цього процесу, і команда називатиметься "Ураган-КФВ". І є цілий ряд факторів, які доводять, що змагатися у Першій лізі буде доцільніше та цікавіше, це – і рівень суперників, організація змагань, кількість матчів…

Джерело - 
uragan.if.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.