ВинницаДруга ліга України 2020/21. Вінниччина. «ЯСКО» вдруге поспіль святкує перемогуРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Матчи 11-го тура. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныРегресс футзала в Украине. Часть 2. Деятельность АФУВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу восьми (частина 2)ИталияКубок Италии-2020/21. Финал восьми. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. «Енергія» – «Продексім». АнонсВторая лигаДруга ліга України 2020/21. 1/4 фіналу. «Любарт» (Луцьк) – «Нікма» (Запоріжжя)ПортугалияПортугалия-2020/21. Лучшие голы 29-го тураКиевВиктор Цой: «Хотелось бы успеть поиграть под руководством Косенко и Гончаренко — их результаты говорят сами за себя»Экстра-лигаЮрий Савенко: «Продэксим» выиграл Кубок Украины за счёт сплоченности команды и желания взять этот трофей»Чемпионат мираАФК визначилася з претендентами на поїздку на Кубок світу-2021АзербайджанТьяго Болинья: «Все считали, что сборная Греция является слабой командой, но они показали довольно интересную игру»КиевПотрібна допомога Леоніду ЖиронкінуИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 27-го тураФутзал в миреЮнацький Євро (U-19) відбудеться 2022 року в ІспаніїЧемпионат ЕвропыЖеребкування фінального турніру Євро-2022 відбудеться наприкінці 2021 рокуВторая лигаДруга ліга 2020/2021: напередодні Фіналу Восьми (ч.1)ИспанияИспания-2020/21. Тур 27. Разгром, сенсация и победа «Барсы» над лидеромБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!АзербайджанВассура объяснил свой переход из футзала в футбол

Петро Шотурма: «У матчі з «Інтером» запорукою нашою успіху може стати максимальна самовідданість і впевненість у власних силах»

Універсал «Продексіма» та збірної України Петро Шотурма розповів про емоції після визнання найкращим футзалістом року, підготовку херсонського клубу до матчу проти «Інтера Мовістар», майбутнє кубкове протистояння з «Ураганом», а також поділився думками щодо майбутніх поєдинків національної збірної.


Петре, днями ти отримав відзнаку найкращого гравця року-2020. Це не перша твоя подібна нагорода. Наскільки така відзнака є стимулом для майбутньої роботи?

– Відчуваю дуже приємні враження. Додаткова увага до твоєї роботи завжди тішить. Звичайно, такі нагороди – зайва мотивація для того, щоб рухатися вперед та покращувати свій рівень гри.

– «Продексім» заздалегідь полетів до Іспанії. Як проходить підготовка команди до матчу Ліги чемпіонів?

– На нас очікує дуже важкий поєдинок. У тому числі, й з психологічної точки зору. Кожного дня зранку команда проводила тренування на паркеті, де ми відпрацьовували нові комбінації під час стандартів та пристосовувалися до доволі специфічного м’яча. Вечірній час був спрямований на тактичну підготовку. Разом з тренерським штабом встигли передивитися і розібрати поєдинки за участі «Інтера Мовістар».

– Думки у мережі щодо шансів команди різняться. На твоє переконання, завдяки чому Продексім може здолати «Інтер Мовістар»?

– Розуміємо, що суперник – це ТОР-команда в європейському футзалі. Окрім того, матч відбудеться саме на його паркеті, що також є невеликою перевагою для іспанців. На мою думку, запорукою нашою успіху може стати максимальна самовідданість, вдалі дії в єдиноборствах та впевненість у власних силах.

– Як загалом охарактеризуєш формат цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів?

– Як на мене, він став трошки кращим. Втім, хотілося б грати як збірні, тобто мати можливість проводити матчі вдома так на виїзді. Це б трохи підрівняло шанси команд.

– Нещодавно «Продексім» зіграв три матчі впродовж трьох днів. Наскільки важко вони далися команді?

– На нас це вплинуло як з емоційної, так і з фізичної точок зору. Через травми «Продексім» втратив двох важливих гравців. Втім, третій поєдинок став зайвим підтвердженням того, що ми маємо команду. Коли одні отримують можливість відпочити – інші виходять на паркет і досягають позитивного результату.

– Команді вдалося посісти першу сходинку у регулярному чемпіонаті. Як оціниш суперника у рамках 1/4 фіналу плей-офф – АФФК «Суми»?

– У своїх двох останніх матчах команда продемонструвала згуртованість, справжні бійцівські якості та характер, що допомогло їм кваліфікуватися до наступної стадії чемпіонату та кубка. Вважаю, що «Продексіму» буде непросто, але супернику може невистачити «лавки».

– У 1/8 фіналу ви провели два надскладних матчі з «Енергією». Як оціниш вдачу жереба для «Продексіма» і майбутні поєдинки з «Ураганом» у півфіналі?

– Для того, щоб завоювати трофей – потрібно перемагати найсильніших суперників. Це робить твій тріумф більш почесним. Звичайно, жереб для нас є особливим, адже ми гратимемо проти команди, яка є чинним володарем кубка – «Ураганом». Переконаний, що на вболівальників очікуватимуть два надзвичайно цікавих поєдинки.

– Те, що «Продексім» так і не перемагав у національному кубку – зайва мотивація для того, щоб пробитися до Фіналу Чотирьох?

– Ще б пак! У складі команди є багато гравців, які хочуть поповнити свою колекцію трофеїв кубком. Хочеться, щоб цей рік став для «Продексіма» по-справжньому переможним!

– Питання про збірну України. Минулоріч ви багато грали з Хорватією. Те, що команди добре знають одна одну – це плюс чи мінус?

– Як на мене, цей момент є позитивним, адже ми знаємо переваги й недоліки суперника.

– Погодишся, що зважаючи на попередні результати саме матчі з Хорватією будуть ключовими для боротьби за найвище місце у групі?

– Звичайно, поєдинки проти збірної Хорватії є одними з найважливіших у боротьбі за перше місце нашої групи. Однак, на команду очікуватимуть ще три квітневих матчі на своєму паркеті. Якщо вдало проведемо зустрічі з хорватами – не можна розслаблятися й забувати про них.

Джерело - Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.