Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9, 10, 13 тур. LIVE!Детский футзалОлександр Вонс: «Зараз у нас одне завдання – навчити футзалістів, а наступного року можна буде поборотись за чемпіонство»Экстра-лига«Суми» у контрольному матчі переграли «Сумихімпром-СДПУ» ХорватияХорватия-2020/21. Тур 7. Динамо (Загреб) – Олмиссум. LIVE!Экстра-лигаОлександр Бондар – найкращий гравець листопада у Favbet Екстра-лізі 2020/2021Экстра-лигаДмитро Шувалов: «У другому сезоні на чолі ХІТа все відразу пішло не так, як хотілося б»КазахстанКазахстан-2020/21. 14-18 тур. «Кайрат» уходит в отрывЭкстра-лигаВалерій Легчанов: «Не пам'ятаю, коли востаннє Україна пропускала великі форуми, але ця невдача стане додатковою мотивацією для збірників»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Черкащина. Огляд 3 туруРоссияСергей Скорович: «КПРФ – красавцы, выдали в Кубке России фееричные игры»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. Другий попередній етап. «Бастіон» не зумів насолодитись «Хмельницькими Делікатесами»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. Огляд 2 туруЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 13 тур. Тур дивного суддівстваПольшаЭкстракласа-2020/21. Тур 14. Три разгрома и победный гол Сергея ФиляБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 7. БЧ – ВРЗ. LIVE!Детский футзалЧемпіонат України (U-15). Вища ліга. Хто як зіграв у першому турі?Женский футзал«IMS-НУХТ» впевнено розгромив «Фенікс» у київському дербіИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 12-го тураЭкстра-лигаОлег Гасюк зіграв 100 матчів за «Енергію»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. Другий попередній етап. «INTER» розійшовся миром з «Рівнестандарт-ДЮСШ №4»

Петро Шотурма: «Перед поєдинками з угорцями два тренування було присвячено награванню нових комбінацій та зв’язків між гравцями»

Капітан національної збірної України Петро Шотурма – про свій новий статус, відпрацювання гри з п’ятим польовим у матчах зі збірною Угорщини та нинішню готовність команди до офіційних матчів

Капітан національної збірної України Петро Шотурма розповів про свій новий статус, проаналізував відпрацювання гри з п’ятим польовим у матчах зі збірною Угорщини та оцінив нинішню готовність команди до офіційних матчів.
 
 Петре, на матчі з Угорщиною ти вивів збірну України в якості капітана. Розкажи, як проходила процедура твого обрання?
– Процедура призначення капітана проходила не за стандартною схемою, як це зазвичай відбувається у клубах. Раніше вибір зупинявся на вікових гравцях або ж відбувалося голосування команди. У цьому випадку рішення було прийняте тренерським штабом національної збірної та президентом Асоціації футзалу України.
Згадую, що ще напочатку навчально-тренувального збору в Ужгороді всім стало цікаво, і почалися розмови щодо того, хто може стати новим капітаном. Я у жартівній формі сказав хлопцям, що вже десять сезонів віддав збірній, і також є претендентом на те, аби носити пов’язку. Всі посміялися. Навіть не міг подумати,  що вже наступного дня під час загальнокомандних зборів мене офіційно призначать капітаном. Всі гравці мене підтримали. Це дуже приємно.
 
– Таке рішення стало неочікуваним для тебе?
– Певної неочікуваності додало те, що я не надто й давно ще грав в юнацькій та молодіжній збірних, а тепер – така відповідальність у вигляді капітанської пов’язки. Буду намагатися довести команді та тренерському штабу, що такий вибір є правильним!
 
– Наскільки більше відповідальності та функцій пов'язка капітана надає під час гри?
– Після отримання капітанської пов’язки побільшало нових завдань. Дійсно, гра у новому статусі для мене складалася трохи інакше. Передусім, потрібно бути певною ланкою, яка сполучає роботу гравців та тренерського штабу. Безумовно, це надає більше відповідальності.
Окрім того, перед початком матчу намагаюся підтримувати бойовий дух команди, підбадьорювати партнерів по збірній та намагатися, аби у разі несприятливого рахунку команда спрямовувала гру в інше русло та здобувала позитивний результат.
 
– Чи був у тебе досвід капітанства у попередніх командах?
– Досить велику частину своєї кар’єри я провів в «Урагані», де капітаном був Роман Кіндратів. Це та людина, з якої можна брати приклад як на паркеті, зважаючи на його професійний підхід до роботи, так і поза ним, де він був душею колективу.
Досвід капітанства у мене був, однак, не на такому високому рівні. Останній раз, який згадую, одягав пов’язку ще під час перебування в «Академії НФК «Ураган». Також мав статус капітана футбольної команди ДЮСШ №4 серед гравців 1992 року народження. Втім, це було досить давно.
 
– У збірної в останніх товариських матчах не надто клеїлася гра у штучній більшості. Передусім, якщо оцінювати поєдинки з Румунією та Хорватією. Ти виконував роль п‘ятого польового у другій зустрічі проти Угорщини. Як вважаєш, наскільки добре вийшов цей компонент у виконанні команди?
– У матчах проти Румунії та Хорватії нам бракувало впевненості сам під час гри з п’ятим польовим. Інколи дійсно не вистачало часу, аби краще відпрацювати цей компонент на тренуваннях. Перед поєдинками з угорцями підготовка була зовсім іншою. Два тренування було присвячено награванню нових комбінацій та зв’язків між гравцями.
Також сподобалося, що вже за день до матчу ми знали, що незважаючи на результат розпочинаємо другий тайм у штучній більшості. Тим більше, так склалося, що команді потрібно було відіграватися. Як на мене, такий хід здивував суперника та став переламним у цій зустрічі.
 
– На твоє переконання, наскільки функціонально збірна України готова до офіційних матчів станом на сьогодні?
– Вважаю, що потрібно попрацювати над діями команди у фазі оборони під час розіграшу стандартних положень суперника. Передусім, з тактичної точки зору. Команда перебуває у досить непоганих фізичних та психологічних кондиціях. Однак, нам ще є над чим працювати.
Безумовно, сподобалися самовідданість, непоступливість і бажання перемогти. Ці якості команді вдалося продемонструвати в останніх матчах. Одразу по декілька хлопців сміливо стелилися у підкати під час ударів суперника. Дуже добре зіграли й воротарі. Це є яскравим свідченням роботи всієї команди.
 
Джерело –
Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.