БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. LIVE!Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Ми маємо справжній коллектив»Экстра-лигаАндрей Мельник – игрок МФК «Продэксим»Сборная УкраиныНазарій Войтович: «Дружний колектив збірної підтримував мене з першого дня»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»РоссияАлександр Телегин: «Если выйдем на «Синару» в плей-офф, то матчи в выходные могут стать разминкой перед играми на вылет»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»

Олександр Косенко: «Потрібно адекватно оцінити цю перемогу й працювати далі, бо хорвати нам таких моментів не пробачать»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував успішний для синьо-жовтих початок відбору Євро-2022.


Гру першого туру у групі 1 Україна — Данія було скасовано й згодом, за рішенням УЄФА, перенесено на 8 квітня. Тож нашим хлопцям під час січневого збору довелося зіграти лише з Албанією на виїзді. У Тирані українці здобули впевнену перемогу з рахунком 10:3.

Після повернення футзальної збірної додому ми поспілкувалися з її керманичем Олександром Косенком.

— Цього разу збірна України провела лише один офіційний поєдинок. Які у вас залишилися враження після матчу з Албанією?
— Враження позитивні, ми досягли хорошого результату. Проте все одно певні недоліки залишаються, ми пропустили багато контратак. Ще є над чим працювати, що покращувати, бо хорвати нам таких моментів не пробачать. Потрібно адекватно оцінити цю перемогу й працювати далі.

— За рахунку 2:1 і 3:2 на користь збірної України довелося понервувати?
— Звичайно, довелося. Хлопці молодці, продовжували тиснути, не збилися на сумбур, гнули заплановану нами лінію, розхитували оборону суперника, забили свої м’ячі. Це позитивний момент. Негатив у тому, що ми пропустили на контратаках. Це невід’ємна частина футзалу, але потрібно старатися це виправляти. Були невимушені помилки, які призводили до необов’язкових контратак. Є моменти, коли суперник дійсно змушує помилятися, забирає м’яч та виходить у контратаку. Однак коли ми самі ні з чого привозимо небезпеку до власних воріт — це потрібно старатися виключити.

— Як ви оціните роботу підопічних над стандартами?
— Хлопці молодці. Ми звертали увагу гравців на розміщення албанців під час стандартів, щоб вони використовували ці моменти. У суперників оборона не динамічна, більш статична. Хлопці дуже здорово все розігрували, виконували. Цей компонент мені сподобався.

— Пригадаєте, коли ще збірна України забивала 10 м'ячів за матч?
— Давно це було. Французам 12 забивали, коли я ще грав, вірменам 20. Проте це було ще в 1990-х роках. Чесно кажучи, я не ставив собі таке питання. Якщо покопатися, то можна щось віднайти. А так одразу не пригадаю.

— Що за ситуація сталася з воротами на майданчику албанців?
— Я думаю, що суперники цілеспрямовано хотіли поставити ворота менших розмірів. Оскільки вони грають на контратаках, то в таких умовах простіше забити в меншу рамку, ніж за позиційної гри. Господарі поставили маленькі ворота раз, потім удруге. Хоча поруч стояли стандартні ворота 3х2, із круглими стійками, які повністю відповідали вимогам УЄФА. А вони привозили маленькі. Як то кажуть, для досягнення цілі всі засоби хороші. Хотіли спробувати такий спосіб, але він не пройшов… Кирило Ципун, ставши у ворота, діставав головою до поперечини. Ми одразу звернули увагу албанців на цей факт.

— Ну, суперникам це не допомогло.
— Ворота ж стояли стандартні, але якби були менші за розмірами, то невідомо, чи залетіли б усі м'ячі. Деякі забивалися прямо під стійку...

— Чому на матч з Албанією не полетів Олександр Педяш?
— У зв’язку з народженням сина. Користуючись нагодою, хочу привітати Олександра та його сім’ю з поповненням. Думаю, це додасть йому ще більше енергії. Чекаємо від нього повернення до збірної та хороших ігор. 

— Якщо повернутися до відбору, то як ви поставилися до того, що у квітні доведеться зіграти проти Данії два матчі за два дні?
— УЄФА попросив, щоб усе вирішилося на майданчику, у чесній боротьбі, без технічної поразки. Тому ми й розглядали варіант проведення двох ігор у себе вдома. Гадаю, данців це також влаштувало, оскільки вони теж хочуть розвиватися. Я вважаю, що це нормально. Проведемо два поєдинки.

— Наступні матчі відбору Євро-2022 очікують на збірну України в березні. Коли плануєте збиратися?
— Зберемося після завершення туру в Екстра-лізі. Домашній поєдинок із Хорватією 7 березня плануємо провести в Запоріжжі. Список викликаних гравців думаю оприлюднити приблизно за тиждень до збору.

Джерело  УАФ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.