Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінали. LIVE!Первая лига Об'єднана команда «Кардинал Рівнестандарт» зіграє у чемпіонаті Першої лігиБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Первая лига «Ураган-2-КФВ» зіграє два товариські матчі з учасником першої лігиПервая лига Перша ліга 2020/21. Календар групи СПервая лига Євген Заїченко: «Я підійшов до Фіналу восьми другої ліги в не найкращій формі, але Андрій Чуднов ментально мене налаштував»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 3 місце. «Енергія» – «ХІТ». АнонсИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 30-го тураЧемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022

Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. Бразильський карнавал у Херсоні та інтрига між медалістами

"Продексім" за крок від виходу у фінал Favbet Екстра-ліги, а "Ураган" з "ХІТом" зіграють принаймні на один матч більше, ніж мінімально потрібно у півфіналі


«Ураган» в першому матчі доволі впевнено взяв гору над «кабельниками». За підтримки уболівальників «дракони» провели активний перший тайм. Зумівши двічі забити. По перерві господарі майже зразково «сушили» гру не забуваючи про власні гострі випади. Попри це у підопічних Олега Лук’яненка було пару дуже вдалих нагод, щоб забити. Однак «ХІТ» свої можливості не використав, а один гол міг би хоч якось похитнути впевненість підопічних Павленка у власних сил і повернути інтригу у матчі. 

Друга зустріч вийшла абсолютно не схожою на першу. Прикарпатці грали настільки обережно, наскільки взагалі це можливо. Наче установка була всі сили назад, а попереду якийсь шанс за матч та й знайдеться. Пару обрізок «ХІТа» господарі, звісно, дочекалися, але використати їх не могли. А от підопічні тренерського тандему Лук’яненко-Шпичка нагнітали ситуацію усіма можливим способами, бо відступати далі було майже нікуди. Гол, як то кажуть, назрівав, і він таки прийшов – Євгеній Жук вдало замкнув дальню стійку. Як і в першому матчі, той, хто в цій парі забиває першим, отримує дуже суттєву перевагу. Здалося, що «дракони» просто не знайшли в собі сил хоч якось перебудуватися, щоб захопити ініціативу і спробувати врятувати матч. Другий гол Сірого виглядав як контрольний постріл і це при тому, що по ходу матчу кияни втратили через травми Школьного і Чернявського. Як зізнався сам Максим Павленко, це був чи не найгірший матч його підопічних у сезоні. «ХІТ» здобув перемогу на характері, але чи вистачить його і на київські матчі? Бо кадрова ситуація у «кабельників» невтішна – травмовані три провідні гравці (Колесников, Школьний, Чернявський). Тренерському штабу киян доведеться вигадувати нові сполучення гравців з більшою роллю для резервістів. Можливо, до київських матчів гравців із лазарету встигнуть поставити на ноги і тоді боротьба обіцяє бути ще запеклішою. У будь-якому випадку інтрига є і це добре.

Після дуже близьких кубкових матчів «Енергії» і «Продексіму» щось подібне очікувалося і в чемпіонаті. Втім, все минуло по-іншому. В першому матчі «мельники» не залишили гостям навіть натяку на який-небудь шанс. На другий матч «енергетики» зуміли мобілізуватися і уже щось показували, але чемпіон продемонстрував свій клас. Навіть попри те, що вже дуже важко виглядає ударне тріо (Шотурма-Корсун-Зварич) і відсутній Білоцерківець, херсонці довели, що у них є достатній запас міцності. Роль лідерів в потрібний момент на себе взяли бразильці і їм вдалося збалансувати втрати на інших напрямках. Навіть у Львові врятувати поточну ситуацію «енергетикам» буде дуже складно.

17 квітня   

12.00. «Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) 2:0 (2:0)
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), Є. Диннік (Харків), Орест Дуцяк (Дрогобич)

Голи: Фаренюк (6), Абакшин (13).
"Ураган": Колток (в) - Радевич, Кордоба, Фаренюк, Микитюк (к) - Лебідь, Шеремета, Абакшин, Швед - Масевич, Коробка, Коваль - Кардаш (в). Головний тренер: Максим Павленко.
"ХІТ": Сухов (в) - Сірий, Педяш, Чернявський, Жук - І. Борсук (к), А. Борсук, Боргун, Школьний - Журба, Поночовний, Ліфер - Сіріцький (в), Лисенко (в). Головний тренер: Олег Лук'яненко. 
Попередження: Лебідь (12), Радевич (35) - Школьний (40).

Розпочали перший півфінал суперники доволі обережно, обмінявшись гострими нагодами - постріл Микитюка зі штрафного виявися невлучним, а Журба з дальної відстані перевірив пильність Колтка. Після відносного "затишшя", першими вдалось відзначитись господарям. Це Фаренюк опинився першим на добиванні після потужної гармати від Микитюка - 1:0. В центрі уваги перебував капітан "драконів" і в наступних епізодах, коли двічі в ближньому бою не зміг переграти Сухова. Далі непогані нагоди для взяття воріт втратили Лебідь у франківців та Жук у гостей, яких підвела влучність. На 13-ій хвилині "Ураган" подвоїв перевагу у рахунку. Триходівка Колток-Лебідь-Абакшин завершилась влучним ударом останнього - 2:0. Після другого забитого м'яча господарі продовжили наполегливо атакувати, та свої найкращі якості продемонстрував Сухов, парирувавши удари Микитюка та Кордоби, тож на перерву команди пішли за подвійної переваги господарів.

Початок другого тайму залишився за гостями і вже Колтку довелось рятувати після ударів Журби та Чернявського, а постріли Педяша та Поночовного пройшли повз дальну стійку. Витримавши натиск гостей, "дракони" перехопили ініціативу і почали створювати небезпечні моменти у відповідь. І знову Сухов довів, що не дарма отримав виклик до лав національної збірної - спочатку Лебідь не реалізував вихід віч-на-віч з Олександром, а згодом голкіпер відбив потужний постріл від Шведа. Кияни надихнулись подвигами стража воріт і відвоювали ініціативу на майданчику, перейшовши на гру з п'ятим польовим. Втім, розіграш зайвого не приніс бажаного результату гостям - 2:0, "Ураган" повів у серії до трьох перемог. 

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"

У першому матчі півфінальної серії плей-офф Екстра-ліги «ХІТ» поступився в Івано-Франківську 0:2 «Урагану».

Все у цій грі вирішилося у першій половині стартового тайму. На 6-ій хвилині після удару від Микитюка м’яч рикошетом від Сухова влучив у неприкритого Фаренюка, і Артем відкрив рахунок – 1:0.

Після цього у господарів було кілька гострих атак, а «ХІТ» міг зрівняти рахунок у середині тайму, але Євген Жук із забійною позиції по центру пробив вище воріт.

А ось прикарпатська команда свій шанс не змарнувала. На 12-ій хвилині Колток віддав діагональ на Лебідя, який в один дотик переправив м’яч на Абакшина. Даниїла не встигли закрити і він розстріляв ворота Олександра Сухова – 2:0.

У другому таймі наші хлопці активізувалися, і повністю захопили ініціативу, а дракони намагалися ловити свої шанси на контратаках. Столичні мали кілька хороших нагод для взяття воріт, але не вистачало останнього гольового удару.

Суперечливий епізод виник на 30-ій хвилині – після прострілу Школьного з лівого флангу Ярослав Лебідь лежачи зіграв рукою у власному карному майданчику, проте арбітри призначити відвертий пенальті не наважилися.

Пізніше Олег Лук’яненко перейшов на гру із п’ятим польовим (воротарську футболку одягнув Ігор Борсук), проте розпечатати ворота господарів нашій команді не вдалося.

Джерело - Прес-служба ФК «ХІТ»





 

14.30. «Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) 4:0 (3:0)
Арбітри: Д. Куций (Харків), А. Ноєв (Запоріжжя), А. Швець (Харків) 

1/2 фіналу. Плей-оф. Перший матч. 17 квітня 2021 року. Favbet Екстра-ліга. Херсон. СК ХВУФК
Рахунок у серії — 1:0.
Голи: Клаудіньо (1, 11), Сорокін (9), Даніель Роза (32).
"Продексім": Бакінський — Сорокін, Роніньо, Клаудіньо, Даніель Роза, Зварич, Шотурма, Корсун, Бессалов, Скорий, Волянюк, Маєвський, Моспан — Заєць.
"Енергія": Войтович (Пітуля, 30) — Буньо, Струк, Легендзевич, Ременець, Кузь, Когут, Танський, Пелех, Цілик, Гасюк, Марциняк.
Попередження: Бессалов (4) — Легендзевич (8).
Арбітри: Д. Куций (Харків), А. Ноєв (Запоріжжя), А. Швець (Харків)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Фастів)
Делегат: О. Левченко (Херсон)

Львівські енергетики зазнали поразки від "Продексіму" у Херсоні в першому матчі 1/2 фіналу плей-оф Favbet Екстра-ліги з рахунком 0:4. 

Вже на старті поєдинку господарям вдалось відкрити рахунок — Клаудіньо отримав передачу від Роніньо і вдало пробив з правого флангу.

Енергетики відповіли небезпечними пострілами Тараса Кузя, Олега Гасюка і Віталія Танського, проте голкіпер херсонців Ілля Бакінський ліквідував загрозу.

У свою чергу воротар "Енергії" Назарій Войтович парирував удари Михайла Зварича та Ігоря Корсуна, а Даніель Роза влучив у стійку.

На 9 та 11 хвилинах "Продексім" зумів збільшити свою перевагу. Спершу пробив Дмитро Сорокін і м’яч рикошетом від Максима Бессалова залетів у сітку воріт. Згодом Клаудіньо реалізував вихід сам на сам.

Ще у першому таймі львів’яни створили нагоди, щоб скоротити відставання. На вістрі атаки були Мар’ян Пелех, Тарас Кузь, Степан Струк, Віталій Танський, Володимир Буньо, Олег Гасюк. Проте господарі вдало зіграли у захисті.

У другій половині зустрічі небезпечні моменти регулярно виникали біля обох воріт. Зокрема, в "Енергії" небезпечно стріляли по воротах суперників Тарас Кузь, Мар’ян Пелех, Ігор Марциняк, а також голкіпер Назарій Войтович, який неодноразово підключався до атак.

У "Продексіму" Володимир Маєвський влучив у стійку, а удар Петра Шотурми парирував воротар енергетиків Андрій Пітуля, який вийшов на заміну на 30 хвилині.

Зрештою на 33 хвилині херсонці скористались помилкою у захисті "зелено-білих" і Даніель Роза зумів проштовхнути м’яч у сітку.

Після цього "Енергія" розпочала атакувати з п’ятим польовим, функції якого виконував Віталій Танський. Пробивали Мар’ян Пелех, Олег Гасюк, Тарас Кузь, однак м’яч вперто не йшов у ворота.

У свою чергу Андрій Пітуля вступив у гру після ударів Петра Шотурми та Клаудіньо, а Даніель Роза перевірив на міцність стійку.

Таким чином херсонці здобули перемогу у першому матчі півфінальної серії. Другий поєдинок відбудеться у Херсоні вже завтра, у неділю.

Джерело - Пресслужба ФК "Енергія"





18 квітня  
 

12.00. «Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) 0:2 (0:0)
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), Є. Диннік (Харків), Орест Дуцяк (Дрогобич)

Голи: Жук (27), Сірий (37, дабл-пен).
"Ураган": Кардаш (Колток, 20) - Радевич, Кордоба, Фаренюк, Микитюк (к) - Лебідь, Шеремета, Абакшин, Коваль - Масевич, Коробка, Швед - Левандівський (в). Головний тренер: Максим Павленко.
"ХІТ": Сухов (в) - Сірий, Педяш, Чернявський, Жук - І. Борсук (к), А. Борсук, Боргун, Школьний - Журба, Поночовний, Ліфер - Сіріцький (в), Лисенко (в). Головний тренер: Олег Лук'яненко.
Попередження: Микитюк (3), Кордоба (27), Радевич (36) - Сірий (27).
Рахунок у серії: 1:1.

У першому таймі забитих м’ячів не було – захист та голкіпери обох команд намагалися діяти дуже уважно, адже ціна помилки у таких поєдинках дуже висока. Тож, основні події відбувалися по перерві.

На 27-ій хвилині після перехоплення Олександр Педяш втік у контратаку, Роман Колток врятував свою команду, а на добиванні був Євген Сірий. Після його удару Роман Кордоба зіграв рукою, і наші отримали право на штрафний біля лінії карного майданчику. Сірий пробив здорово, проте м’яч влучив голову Кордобі, потім у поперечину воріт і полетів в аут. І після цього стандарту кияни вийшли вперед. Педяш покотив м’яч на Сірого, Євген зробив простріл, а на дальній стійці чергував Євген Жук – 0:1!

Господарі намагалися врятувати гру, а наші хлопці ловили прикарпатців на контратаках. І після однієї з них у відрив пішов наш кіпер Олександр Сухов, якого збив Ярослав Лебідь. І це був шостий фол «Урагану», тож – дабл-пенальті. До м’яча підійшов Євген Сірий, і відправив м’яч у сітку над плечем молодого Тараса Левандівського, якого Максим Павленко випустив на цей дабл-пенальті.

2:0 – «ХІТ» перемагає з таким самим рахунком, з яким вчора поступився у першій грі. Тепер серія переїжджає до Києва – наступного уїк-енду у столиці відбудуться третій та четвертий матчі півфіналу Екстра-ліги.

Джерело - Прес-служба ФК «ХІТ»




 

12.30. «Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) 4:0 (1:0)
Арбітри: Д. Куций (Харків), А. Ноєв (Запоріжжя), А. Швець (Харків)

Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Фастів)
Делегат: О. Левченко (Херсон)
1/2 фіналу. Плей-оф. Другий матч. 18 квітня 2021 року. Favbet Екстра-ліга. Херсон. СК ХВУФК
Рахунок у серії — 2:0.
Голи: Даніель Роза (11), Бессалов (25), Клаудіньо (37), Корсун (38).
"Продексім": Бакінський — Сорокін, Роніньо, Клаудіньо, Даніель Роза, Шотурма, Корсун, Бессалов, Моспан Скорий, Волянюк, Маєвський — Заєць, Волков.
"Енергія": Войтович (Пітуля,38) — Кузь, Когут, Танський, Цілик, Буньо, Легендзевич, Марциняк, Пелех, Ременець, Гасюк — Струк, Ковальчук.
Попередження: Клаудіньо (13) — Легендзевич (11), Буньо (38).





Найкращі бомбардири

1. Даниіл Абакшин (Ураган) — 20
2. Олександр Педяш (ХІТ) — 18
3. Клаудіньо (Продексім) — 17
4-5. Петро Шотурма (Продексім) — 16
4-5. Тарас Кузь (Енергія) — 16
6-7. Михайло Зварич (Продексім) — 15
6-7. Ярослав Лебідь (Ураган) — 15
8-9. Олександр Школьний (ХІТ) — 14
8-9. Микола Микитюк (Ураган) — 14
10-16. Олег Легендзевич (Енергія) — 12
10-16. Микола Білоцерківець (Продексім) — 12
10-16. Дмитро Іванов (ІнБев) — 12
10-16. Олександр Колесников (ХІТ) — 12
10-16. Євгеній Жук (ХІТ) — 12
10-16. Євген Сірий (ХІТ) — 12
10-16. Артем Фаренюк (Ураган) — 12
17-18. Ігор Корсун (Продексім)  11
17-18. Даніел (Продексім)  11
17. Мар'ян Пелех (Енергія) — 10*

Примітка. Мар'ян Пелех насправді забив 11 голів, але за офіційними даними один із його голів помилково записаний на Віталія Танського

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.