Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна – Сербія: ідеальний політБеларусьМатчі між юнацької збірними Білорусі та України скасованоЭкстра-лигаСтатистика «Енергії»: Ковальчук провів вже більше 100 матчів, Струк дихає в спину ФедюкуЧемпионат ЕвропыІгор Чернявський: «Майбутня гра з португальцями така сама, як і з іншими суперниками — все в наших силах»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Що треба Україні для виходу у чвертьфіналЧемпионат ЕвропыЕвро-2022. Превью матчей вторника: Хорватия - Россия, Польша - СловакияЕВРО-2022. День 6: Волевая победа Казахстана, вторая ничья ИталииПервая лига Перша ліга 2021/22. 8 тур. По 3:5, по 3:6 – господарі у ролі жертвЧемпионат ЕвропыСборная Нидерландов на ЕВРО-2022: блогер, маркетолог, учитель экономики…Чемпионат ЕвропыЕвро-2022. Превью матчей понедельника: Италия - Словения, Финляндия - КазахстанЮношеский футзалВизначено склад юнацької збірної України (U-19) на матчі проти БілорусіЧемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 5: Первая победа Украины, второй успех ПортугалииЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 6 тур. Окта-трик Гірин, хет-трик 15-річної Чернюк і результативний пенальті СагайдачноїБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 14. LIVE!Чемпионат ЕвропыМихайло Зварич: «З такою самовідданістю і бійцівським характером ми можемо обіграти і португальців»Чемпионат ЕвропыЯрослав Лебідь: «З португальцями буде важко, але ми докладемо всіх зусиль, аби вийти з групи»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «У нас була мета — у першу чергу довести щось самим собі, залишитися в перегонах на Євро»ЧеркассыДанііл Чижик та Олексій Мальчик перейшли у «Черкасиобленерго»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна розтрощила СербіюЧемпионат ЕвропыКрістіян Чуєц відновить кар’єру у збірній Словенії, щоб допомогти команді на Євро-2022

Яякко Лайтінен: «Ми хотіли спробувати свої сили з п’ятим польовим у протистоянні з сильним суперником»

Головний тренер жіночої збірної  Фінляндії Яякко Лайтінен розповів про мету участі команди у турнірі «Lviv Freedom Cup» та специфіку формування збірної.

– Пане Яякко, у вчорашній зустрічі між збірними України та Фінляндії результат на табло часто змінювався. Зрештою, ваша команда поступилася 2:5, ведучи у рахунку 2:1. Які підсумки може підбити щодо цієї зустрічі?
– Матч мені сподобався. Ми хотіли приїхати до Львова та провести надзвичайно цікаві, бойові зустрічі. Вчорашнім опонентом була збірна України, яка є чудовою командою. Поєдинок проходив для нас досить непогано. Ми вели у рахунку, створили достатньо моментів. Однак, збірна України вдалася до змін у перерві. Суперник почав атакувати ще більш гостро, що створило для нас дискомфорт у захисті. Зрештою, за рахунку 2:3 нам потрібно було забивати двічі, аби пройти до фіналу. Саме тому у складі нашої збірної доволі рано з’явився п’ятий польовий. Втім, змінити перебіг матчу це нам не допомогло.
 
– За дві з лишком хвилини до завершення поєдинку на табло був рахунок 5:2 на користь збірної України. Натомість, ви продовжували застосовувати п’ятого польового. Чи не боялися пропустити ще двічі, і не зіграти у матчі за 3-тє місце?
– Ми хотіли спробувати свої сили з п’ятим польовим у протистоянні з сильним суперником. Це було нашим пріоритетом. Мали розуміння, що ще два голи змусять нас грати у більш рінньому за часу поєдинку. Однак, ця практика була нам дуже необхідною. Поєдинок з Україною став для нас головним на турнірі. Матч з Угорщиною також проходив досить цікаво. Ми не зіграємо з Італією, однак, не засмучуємося з цього приводу та очікуємо на цікавий двобій проти Словаччини.
 
– Щодо матчу проти Угорщини. Його підсумком стала нічия – 1:1. Як вважаєте, чи була збірна Фінляндії ближчою до перемоги?
– Думаю, що так. Ми створили чимало нагод біля володінь суперника. У протистоянні з українками наша команда зуміла реалізувати більше нагоди. Саме цього нам десь і не вистачило у першій зустрічі. Втім, відзначу і суперника. Збірна Угорщини є досить кваліфікованою командою.
 
– Наша збірна ніколи не зустрічалася з Фінляндією. Скажіть, чи було для вас цікаво приїхати сюди та зіграти саме зі збірною України та кількома іншими командами?
– Це просто чудово. Ми вже довгий час думали про цей турнір після того як отримали запрошення. Для нас такі події є чудовим досвідом. Задоволені протистояннями зі збірними Угорщини та України. Однак, тепер думаємо про матч за 3-тє місце проти Словаччини.
 
– Розкажіть, про формування складу вашої команди. У чемпіонаті Фінляндії представлено 10 команд, і гравці восьми з них залучені до головної команди. Намагаєтеся давати шанс кожному виконавцю, якщо він демонструє належний рівень гри?
– У фінській лізі дійсно представлені 10 команд, однак, вона не є професійною. Окрім «місцевих» виконавців у складі нашої команди є троє гравців з Італії, які представляють Серію А-2. Сподіваємося, що у майбутньому наші гравці виступатимуть і у Серії А. Однак, для цього потрібно ще трохи часу. Також відзначу, що ми маємо виконавців, які займаються винятково футзалом. Вони не грають у футбол.
 
Щодо самого питання. Ми маємо 7-8 команд досить непоганого рівня у нашій лізі. Звичайно, матчі проходять не на такому рівні як тут. Саме міжнародні протистояння дозволяють нашим гравцям ставати кращими. Наш тренерський штаб робить багато тренувальних зборів, під час яких ми даємо футзалісткам прявити себе, і вже потім формуємо склад збірної. Для чемпіонату Фінляндії – це досить добре, адже лідери левової частини команд представлені у збірній.
 
– Ви вже сказали про трьох «легіонерок» з Італії. Як вважаєте, міжнародні матчі у складі збірної Фінляндії допомагають їм ще більше прогресувати?

– Звичайно, досвід в Італії – це досить добре, однак, міжнародні матчі дійсно допомагають як цим дівчатам, так і команді загалом.
 
– Останнє питання стосується системи розіграшу турніру. Які зміни ви хотіли б внести на майбутнє?
– Система розіграшу є досить непоганою. Від самого початку планувалася участь восьми команд. Це принесло б нам ще один матч. Однак, це лише певні тонкощі. Ми задоволенні рівнем турніру, його організацією та місцем проведення.
 

Джерело – Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.