Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Владислав Лисенко: «Склад збірної я б трішки змінив»

Багаторічний перший номер футзальної збірної України цього разу залишився поза ЧЄ-2012

Голкіпер львівської «Енергії» Владислав Лисенко, який пропустить чемпіонат Європи у Хорватії через те, що не потрапив в список гравців команди Геннадія Лисенчука, в інтерв’ю розповів усе, що думає про футзальну збірну України та її перспективи на чемпіонаті Європи.

- Владиславе, чимало вболівальників обурені тим, що ти та твій одноклубник Ільдар Макаєв не були викликані в збірну України, і, відповідно, ви не зіграєте на чемпіонаті Європи у Хорватії. Чи часто тебе запитують, чому ти не поїхав на чемпіонат Європи?
- Я уже більше року не потрапляю до збірної України. Раніше дуже часто питали про головну синьо-жовту команду. Зараз уже менше про це запитують. В основному цим питанням цікавилися вболівальники. Також читаю щось подібне про себе в інтернеті. Тренер збірної Геннадій Лисенчук сказав у своїй конференції, що я знаходжуся в обоймі збірної. Щодо Ільдара Макаєва, то вважаю, він би багато допоміг збірній. У нього за плечима колосальний досвід.

- Виходить парадокс. Ти не здав у професійному плані і опинився за бортом збірної України.
- Згоден. Не думаю, що я здав у чомусь. Скоріше навпаки. Утім, тренери зробили свій вибір.

- Можливо, як би тебе запросили у збірну, забагато було б представників одного клубу – львівської «Енергії»?
- Правди у цьому немає. Якщо я воротар «Енергії», то я більше зіграний з гравцями цього клубу. Було б з того більше дивідендів. Гадаю, що тренери збірної вибирали воротарів за одним принципом, польових гравців – за іншим.

- Наскільки, на твою думку, оптимальним є теперішній склад збірної?
- Склад достатньо непоганий. Утім, я б викликав на збір кількох інших гравців, а деяких би залишив. Тренери прийняли такий склад. Це означає, що для них сьогодні це найсильніші гравці.

- У Хорватію не поїхали Струк та Романов.
- Думав, що Струк поїде у Хорватію, оскільки він награвався під збірну довгий час. Утім, замість Степана взяли Олександра Кондратюка. Це також достойний гравець збірної України. Добре, що він відновився від травми. Романов уже довгий час в збірній. Та цього разу тренери зробили дві четвірки: одну «Енергії», іншу – «Локомотива». Окрім них взяли Замятіна з «Єнакієвця». Польових гравців з інших команд не взяли.

- Поклавши руку на серце, хотів би ти поїхати в Хорватію зіграти на чемпіонаті Європи?
- А хто не хоче зіграти на чемпіонаті Європи? Хто не хоче грати за національну збірну? Кожен футболіст, який себе поважає, повинен до цього йти. Образ ні на кого у мене немає. Це виключено. На професійному рівні не прийнято ображатися. Якби я був на голову сильніший за цих воротарів, тоді можна про щось говорити. У нас достатньо в Україні сильних воротарів. Утім, себе слабшим за них не вважаю.

- За що реально боротися збірній Україні на чемпіонаті Європи?
- Хотілося, щоб привезли якийсь комплект медалей. Усі кажуть, що успіхом буде вважати медаль будь-якого ґатунку. Вважаю, що у нас хороша сітка. У чвертьфіналі ми можемо потрапити на чехів, румунів або хорватів. Вважаю, ми зобов’язані проходити цей етап. А у півфіналі буде уже більша зіграність, вогонь в очах футболістів. Усе буде в наших руках.

- Чи може збірна України спотикнутися на Словенії? Чи може статися сенсація у цьому матчі?
- Хотілося, щоб цього не сталося. Утім, футзал – це такий вид спорту, у якому може трапитися що завгодно. Можливо таке, що програємо словенцям, а виграємо в іспанців. Знаю, що словенці доволі непогано провели товариські матчі зі збірної Росії. Кістяк цієї команди складають гравці команди «Пунтар». Коли я ще грав за «Тайм», ми їх обіграли у Чехії з рахунком 5:0. Це був матч елітного раунду Кубка УЄФА. Я бачив останні матчі цієї команди і можу сказати, що вони достатньо додали. Футзал на місці у них не стоїть. Легкого матчу для України не буде.

- Обіграти іспанців реально?
- Так, однак дуже складно. У нас повинні втілюватися у голи більша частина гольових моментів. Ми повинні дуже надійно зіграти в обороні. Воротар повинен витягнути не стовідсоткові, а стодвадцятивідсоткові моменти. Таке в житті трапляється. Треба вірити, що таке може трапитися.

- Кого, окрім іспанців, вважаєш фаворитом чемпіонату Європи?
- Іспанці це головний фаворит, однак не факт, що вони виграють турнір. Португальці та росіяни також повинні бути в півфіналі і боротися за призові місця. Італію я би поставив на сходинку нижче. Не дуже люблю гру цієї команди та італійських клубів. Окрім цього, звісно ж, Україна. Також далеко може дійти якась темна конячка, збірна, на яку ніхто не покладав великих надій. Будемо надіятися, що в одному півфіналі гратиме Україна – Росія, в іншому Іспанія – Португалія. Сподіватимемось, що наші з іспанцями знову зустрінуться у фіналі (сміється).

Богдан ПАСТЕРНАК, Вголос

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.