Детский футзалДЮСШ-ФСК «Іллічівець» (Роздільна/Чорноморськ) – переможець Кубку ліги U-17ВенгрияВенгрия-2020/21. Тур 4. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 3. LIVE!КазахстанВиктор Тарчило: «Мы будем показывать красивую, агрессивную и современную игру»КазахстанДмитрий Клочко: «От сезона жду только положительных эмоций»КазахстанВ столице Казахстана создается профессиональный футзальный клубЖенский футзалДанило Єрьомка: «УАФ може врятувати жіночий футзал одним розчерком пера»МолдоваАлександр Голбан: «В скором будущем мы опубликуем Стратегию развития футзала в Молдове»БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 4. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. Квартет йде у відривКазахстанАлександр Соколов – новый главный тренер МФК «Аят»ИспанияМатеус Преа: «Мне было бы очень интересно снова встретиться с командой из Казахстана»ВенгрияВолодимир Колок: «Треба навчитись вірити й чекати результату, адже він не приходить швидко»ФранцияФранция-2020/21. Тур 2. LIVE!МолдоваКристиан Малышенко: «Никто не давал нам ни единого шанса, когда мы отправились во Францию»Лига чемпионов УЕФАСтало известно расписание финала четырех Лиги чемпионов УЕФА 2020/21Первая лига Юрій Іванишин: «У Рівному на нас очікувала своєрідна контрольна робота»КазахстанБразильский вратарь Веллозу перейдет в МФК «Атырау»Футзал в миреНаши за границей. Первая победа Олега ЗозулиЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. Анонс матчів суботи

Сергій Піддубний: «Хотілося б приділити особливу увагу розвитку дитячого футзалу на Волині»

У другій частині інтерв'ю читайте ще більще цікавої інформації від спортивного дирекора ФК Любарт Сергія Піддубного.


 На скільки для Вас важливою і цікавою є нова для себе роль спортивного директора у клубі?
 Так, ця роль для мене нова, але в той же час це додаткова мотивація вчитися і розвиватися. Я багато де пограв і бачив структуру багатьох клубів, на основі цього сформувався досвід який повинен допомогти мені на новій посаді.

 Як взагалі виникла пропозиція і можливість зайняти посаду спортивного директора у ФК Любарт?
 З першої зустрічі з нашим генеральним менеджером Дмитром Пасічником, ми обговорювали перспективи і шлях розвитку футзалу в цілому і клубу загалом, я ділився своїм баченням, а Дмитро своїм і наші думки та напрямки збігалися. Це мабуть і стало головною причиною, чому я прийняв таке рішення. Хотілося б реалізувати спільні плани та цілі для клубу, який тільки будується і прикласти до цього свої знання, вміння, ідеї для нового клубу на футзальній карті України.

 Цікаво почути Ваші ідеї, бачення як повинен розвиватися клуб?
 Мета  створити клуб, який буде конкурувати з командами екстра-ліги. Кістяк цієї команди повинні складати гравці з нашого Волинського регіону, для цього повинна функціонувати повноцінно дитяча школа нашого клубу, а доросла команда повинна бути стимулом для молодих гравців. Такий вектор розвитку є не новим, але деталі і механізми цієї роботи можуть відрізнятися. В найближчому часі ми більш детально розробимо програму підготовки юного гравця, удосконалимо структуру роботи школи, щоб всі були задоволені результатом цієї діяльності діти, батьки, керівництво клубу.

 Що вже вдалося зробити за цей сезон і над чим потрібно працювати далі?
 Цей рік більше уваги приділялося дорослій команді, адже великі очікування у всіх від цього проекту і що з цього вийде. Вдалося зробити впевнений крок вперед в рамках чемпіонату Волинської області, де стали абсолютними чемпіонам. Це все завдяки тому, що змогли перестроїтися з аматорських рейок як в тренувальному процесі, так і в організаційному в цілому. Але цього ще замало для того, щоб досягати результату на всеукраїнському рівні. Скажу відверто, що не все вдалося реалізувати в повній мірі, але для цього потрібен час і це лише початок. Починаючи від удосконалення технічних навичок гравців, тактичних командних дій і психологічної стійкості.

 Чи є успіхом виклик до складу юнацької збірної України гравця команди Владислава Сизика?
 Так, звичайно, це є досягненням, що гравця команди викликають до складу збірної. Це також cтимул для інших молодих гравців в нашій області працювати над собою, щоб в подальшому мати можливість зіграти на високому дорослому рівні. Влад зумів за рахунок свого бажання і працездатності спрогресувати у своїх уміннях і цим самим зацікавити тренерський штаб збірної.

 В цьому сезоні за вашої ініціативи в клубі була створена команда Любарт-2, яка грала в чемпіонаті області, як оціните її діяльність в цілому?
 Однозначно плюсом є те, що вона була створена. Це хороша можливість для молодих гравців проявити себе і хороша можливість в змагальному режимі проти дорослих команд сприяти саме розвитку цих гравців. З мінусів  не змогли залучити до її складу в повному обсязі молодих гравців, на це є свої причини, адже сама команда створилася буквально за тиждень до чемпіонату і багато гравців вже були задіяні за інші команди. Тому будемо працювати над цим у цей літній період, щоб зацікавити молодих талантів з різних куточків Волині. Слідкуючи за чемпіонатами в різних лігах таких гравців достатньо і з Маневич, Ковеля, Горохівщини, Ківерець, Володимир-Волинського, Нововолинську.

 Які є труднощі у роботі на посаді спортивного директора?
 Труднощі виникають завжди, як і у будь-якій справі, але найголовніше як з ними вдається справлятися. Завдяки підтримці в першу чергу Дмитра, який завжди тримає руку на пульсі справ у клубі, а також допомозі Назара Бугайчука, з яким завжди на зв‘язку, всі питання вирішуються. І що важливо додати - вирішення питань у нас на дуже професійному рівні.

 Які подальші плани команди у міжсезонний період, що можете розказати?
 Цей сезон для нас завершився із впровадженням карантину. Всеукраїнський фінал аматорської футзальної ліги був перенесений на невизначений термін, тому гравці зараз дотримуються правил карантину та підтримують фізичну форму вдома. По закінченню карантину команда збиреться для тренувального процесу і участі у турнірах. Після цього буде пауза на відпочинок, а далі підготовка до нового сезону.

 Поділіться наступними кроками у роботі на посаді спортивного директора?
 Хотілося б приділити особливу увагу розвитку дитячого футзалу та прогресу футзалу на Волині. Це організація спортивних кемпів у літній період для юних футзалістів. У співпраці з різними дитячими школами це було б хорошою практикою як для гравців так і для тренерів дитячих команд. Проведення різних майстер-класів чи тренерських семінарів, також слугуватимуть розвитку футзалу в нашій області. Якщо підходити до діла професійно і вкладати всі знання, результат не заставить на себе чекати. І будемо радіти не тільки одному представнику в чемпіонатах України, і не тільки одному представнику в складі юнацької збірної України.

Джерело  ФК Любарт

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.