Детский футзалСуперкубок України (U-11). Представлення учасниківЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. «Енергію» скинули з вершини, Волянюк відривається від конкурентівПольшаСуперкубок Польши-2021. LIVE!Женский футзалАлина Горобец: «Приехала в футбольную сборную: Ты куришь? – Нет. – Хочешь, научим?»Чемпионат мираВалерио Скалабрелли: «Иран может дойти до финала»Чемпионат мираСергей Скорович: «Вьетнам – команда подвижная, мобильная, быстрая»Экстра-лигаВиталий Скорый: «Во многих моментах виден опыт Дмитрия Бербенцева, а в целом наши взгляды совпадают»Чемпионат мираКазахстан vs Таиланд: победитель известен?Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Прагнемо переглянути тих гравців, на яких зможемо розраховувати у подальшому»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 9: Парагвай, Японія та Сербія завершують формування списку 16 командЛига чемпионов УЕФАВизначено час і дати проведення матчів Ліги чемпіонів в Івано-ФранківськуЧемпионат мираАрнольд Кнауб: «В 1/8-й финала чемпионата мира слабых соперников не бывает»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 1. Разгром «Столицы» и покер Евгения КлочкоСборная УкраиныУ складі збірної України відбулася друга заміна гравця на матчі з РумунієюЖенский футзалКубок України серед жінок 2020/21: фаворити рознесли суперниць і вийшли у півфіналЧемпионат мираКубок світу-2021. День 8: Бразилія та Португалія виграють свої групиПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 2. Украинский день в ЛешноИспанияАри Сантос возвращается в «Барсу»Чемпионат мира​Чингиз Есенаманов: «Если дойдем до полуфинала, побреюсь налысо»Экстра-лигаОлександр Бондар: «Тренер завжди має бути горою за команду і відповідальність за всі поразки брати на себе»

Підсумки сезону у Вищій лізі серед жіночих команд: думки головних тренерів

Прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з головними тренерами команд-учасниць Вищої ліги серед жіночих команд про результати сезону 2018/2019.

Тарас Шпичка, головний тренер ЖФК «IMS-НУХТ» (Київ):
 

Ми стали чемпіонами, тому задоволені підсумками сезону. Це було нашим головним завданням. Оскільки вдалося захистити титул – значить все минуло добре.

Формат розіграшу Вищої ліги мені сподобався. Єдиний мінус – маленька кількість матчів. Звісно, було б ще краще, якби команда провела більше поєдинків. Втім, на мою думку, цьогорічна система розіграшу змагань є доволі комфортною.

Нині ми чекаємо на загальнокомандні збори, які мають відбутися найближчим часом. Нам пообіцяли незабаром назвати дату матчу за Суперкубок. України. У залежності від неї і плануватимемо підготовку до нового сезону.

Олег Бортнік, головний тренер ФК «Ладомир» (Володимир-Волинський):
 

Загалом задоволені результатами сезону. Ми фінішували на 5-му місці, оскільки розуміємо, що команда була готова саме до такого результату.

Щодо запропонованого формату, то, як на мене, просто регулярного чемпіонату недостатньо. Було б непогано зробити ще другий етап, в якому б брали участь команди з першої четвірки, що гарантувало б більшу кількість матчів.

Звичайно, що після останніх успіхів ми вже думаємо про сезон 2019/2020. Згодом буде визначено остаточно чи братимемо ми участь у наступному чемпіонаті. Нині можу дати 80%, що «Ладомир» стане одним з учасників Вищої ліги.

Костянтин Власенко, головний тренер ЖФК «Будстар-НПУ» (Київ):
 

Загалом, я задоволений сезоном для нашої команди, окрім фінального матчу Кубка України.

Система розіграшу чемпіонату мені сподобалася. Втім, вона є дуже зручною для значно більшої кількості команд, ніж 7. 12 матчів – надзвичайно маленька кількість для усього сезону. Однозначно, – це вкрай мало для учасників.

Микола Кудацький, головний тренер ЖФК «ПЗМС» (Полтава):
 

Перебігом сезону, що минув я не задоволений. Ми націлювалися на першу сходинку, але, на жаль, здобути її не зуміли.

Безперечно, 12 турів для команд впродовж чемпіонату є доволі маленькою кількістю. Втім, сама система розіграшу мені подобається. Кількість матчів залежить від переліку команд. Якби їх було б більше – на нас очікувало б більше поєдинків.

Плани на майбутнє у нас такі як завжди. Будемо готуватися до чемпіонату та прагнутимемо проявити себе у ньому якнайкраще.

Олександр Резніков, головний тренер ФК «Багіра-КДЮСШ №8» (Лиман):
 

Безперечно, сезон, що минув допоміг нашій команді здобути безцінний досвід. Ставили завдання фінішувати на 6-ій сходинці, однак, на жаль, не вийшло. Тому, з точки зору результату я не можу бути задоволеним.

Система розіграшу мене повністю влаштовує. Кожна команда по 2 рази зіграла зі своїми суперниками, і за підсумками цих поєдинків було визначено чемпіона та призерів. Вважаю, що це справедливо.

Щодо планів на майбутнє – будемо готуватися до наступного сезону. Плануємо продовжувати свої виступи у Вищій лізі.

Світлана Головіна, головний тренер AFC «5G» (Київ):
 

Сезон минув для нас невдало.

Система розіграшу нам сподобалася.

Щодо майбутнього – плануємо й надалі брати участь у Вищій лізі серед жіночих команд.

Василь Сухомлинов, головний тренер ЖФК «Tesla» (Харків):
 

Загалом, команда задоволена сезоном. Окрім того, що посіли друге місце у чемпіонаті, хотілося б здобути Кубок України. Однак, на це є об’єктивні та суб’єктивні причини. Та сама воля жеребку. Нам вдалося пройти команду «IMS-НУХТ», яку дуже довго не могли здолати. Однак, поступилися «Будстар-НПУ». Втім, основні чинники припинення участі у кубкових змаганнях на стадії півфіналу варто шукати у собі. Зважаючи на всі ці обставини, сезон можна назвати задовільним.

Перед початком чемпіонату всі зійшлися на запропонованій схемі проведення змагань. Хоча, можливо формат з плей-офф був би трохи цікавішим. Втім, претензій до системи розіграшу та організації змагань я не маю. Загалом, дуже добре, що в останній момент додалася команда «Будстар-НПУ», яка допомогла ще більше закрутити інтригу у чемпіонаті. Цьогоріч у ньому брали участь 7 команд, і хотілося б всім подякувати. Потенційні зміни у системі розіграшу мають залежати саме від кількості команд. Хотілося б, щоб вона збільшувалася. У нас є 4 учасники, які до останнього боролися за медалі – це «IMS-НУХТ», «Будстар-НПУ», «ПЗМС» та ми. Дуже цікавий колектив – «Ладомир», який також хотілося б зберегти на майбутнє.

Завдання на наступний сезон ставитимемо з розрахунком на чемпіонство. Щодо підготовки, то будемо дивитися на кількість команд та налаштовуватимемося на очні протистояння з ними.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.