РоссияСергей Марадуда: «В элитном раунде не будет слабых соперников»Женский футзалВища ліга (жінки)-2019/20. 1 турЛига чемпионов УЕФАВоробус побував на матчах Ліги Чемпіонів в УгорщиніЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2019/20. Основной раунд. День 5. Осталась одна путевкаРоссияАлексей Кудлай: «Уверен, что Сытин поможет нам в решении поставленных задач»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2019/20. Основной раунд. День 4. «Рекорд» уступает чемпиону РумынииФранцияУ Франції підбили проміжні підсумки стратегії розвитку футзалу і визначили нові орієнтириЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга-2019/20. 4 тур. Тур довжиною у вічністьЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів. Основний раунд. «Продексім» – «Араз». АнонсЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів. «Продексім» розгромив «Араз»РоссияРоман Букин: «Играя в Суперлиге, ты должен прогрессировать»Лига чемпионов УЕФА«Халле Гоойк» (Бельгія) – «Продексім» (Україна) – 3:7. ПіслямоваФутзал в миреАлі Хасанзаде: «Розгроми бувають з усіма»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2019/20. Основной раунд. День 3. Десять известных из шестнадцатиПольшаНиколай Морозов: «Здесь мой второй дом»ПольшаПольша-2019/20. Разгромное поражение лидераЧехияЧехия назвала состав на матчи отбора к ЧМ-2020Футзал в миреНаши за границей. «ЭРА-ПАК» побеждает «Спарту»Футзал в миреЛіга чемпіонів. Основний раунд. «Халле-Гооїк» – «Продексім». АнонсИталияИталия объявила состав на матчи отбора к ЧМ-2020

Олег Бортнік: «Матчем за Суперкубок вирішили популяризувати жіночий футзал на Волині»

Головний тренер чинних володарок Кубку України «Ладомира» Олег Бортнік розповів нам як його команда вела підготовку до матчe за Суперкубок.


 Як ви готувалися до матчу за Суперкубок з футзалу, адже зараз «Ладомир» виступає у Вищій лізі чемпіонату України з футболу?
 У нас було 8 днів, щоб перемкнутися на футзал. Зайшли в зал на цей період часу і все. Просто намагалися підвести дівчат до відчуття футзального м'яча і покриття. Цього, звісно, замало. Якщо одразу кинути з трави у зал, то почнуться травми, а вони нам зовсім не потрібні, бо ми плануємо зачепитися хоча б за четвірку у футбольній Вищій лізі. Зараз усі сили кинуті на футбол, а у футзалі підписалися, то мусимо грати.

 То ви таки будете грати в чемпіонаті України з футзалу?
 Звичайно. Ми розширюємося і у нас з'являється чимало діток, яким потрібна ігрова практика.

 Займалися скаутингом «ІМS-НУХТ»?
 Чесно кажучи, зовсім не розбирали суперника, бо практично немає часу. У нас нещодавно був чемпіонат України WU-15, де ми стали переможцями. З 23 по 27 вересня їдемо в Калуш на чемпіонат України WU-13. Тобто все зайнято футболом. Якби футзал починався хоча б на місяць пізніше, то було б зручніше перелаштуватися, а зараз трошки накладно.

 Чи є якісь кадрові зміни у клубі?
 Клуб покинули наша воротарка Яна Глух і Христина Перевізник. Глух була нашою резервною воротаркою, а Перевізник грала у першій четвірці, так що певні кадрові зіни є. Христини нам буде трохи не вистачати, але вони перейшла в хороший турецький клуб «АЛГ Спор». Ми маємо хорошу перспективну молодь, яка наступає на п'яти «старушкам». Побачимо як вони виглядатимуть у тренувальному процесі. По першим враженням начебто нічим не поступаються старшим дівчатам, але ті вже мають серйозну ігрову практику, а ці можуть «перегоріти».

 Хто визначав дату і час проведення матчу за Суперкубок? Все-таки 12:00 у вівторок - не найкращий час для залучення глядацької аудиторії.
 Дуже багато дзвінків до мене шодо цього, але ж люди не бачили наш календар... Зараз 8 наших дівчат 2003-2004 рр.н., які також грали у футзальному Кубку, перебувають у Києві, бо викликані до збірної WU-17, за яку вони мають зіграти дві гри з Латвією. Вони тільки 23 вересня повертаються, а потім наші ключові гравці воротарка Вальчук, Кузьмич, Лемешук, Креdська, які також будуть грати за Суперкубок, вже 25 вересня мають бути в Києві у розташуванні збірної WU-19. Так що виходить лише одне «вікно», тому ми і вписалися в цей день.

А стосовно години, то у той же день у Івано-Франківську грає чоловіча збірна і нас попросили провести матч раніше, щоб охочі подивилися наш матч і встигли з'їздити у Франківськ. Звичайно, що такий час для нас невдалий, бо ми звикли, що у нас тренування ввечері. Ну і, знову ж таки, ці збори збірних… Коротко, все не так як потрібно, щоб підготуватися до Суперкубку.

 Окрім Луцьку якісь міста ще розглдалися?
 Луцьк може побачити жіночий Суперкубок в перший і останній раз. Вирішили таким чином популяризувати жіночий футзал на Волині. Наше керівництво дійшло згоди з керівництвом київського клубу, тому приймаємо ми.

 А чому ви кажете, що Луцьк його побачить в останній раз?
 Просто я не знаю що буде далі. Ніби непогано зараз виступаємо у футболі. Може вже доведеться робити вибір, бо Асоціація футзалу не дуже хоче під нас підлаштовуватися. Ми їм трохи поперек горла.

 Думаю, що в цій ситуації їх можна зрозуміти.
 Я розумію, але якби вони хоча б на місяць пізніше починали, щоб ми дограли цей чемпіонат, а так виходить напружений графік. Коли ми тільки починали грати у футбол і футзал, то якось викручувалися, а зараз все більш професіонально стало і на наступний футзальний сезон ми можемо й не заявитися. А може й навпаки. Все залежатиме від нашого виступу у цьогорічному чемпіонаті і Суперкубку. Потрібно мати серйозний бюджет, щоб грати з роз'їздами у футбольному і футзальному чемпіонаті. Але будемо надіятись на краще, що все буде добре і ми братимемо уасть у обох чемпіонатах.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.