БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. LIVE!Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Ми маємо справжній коллектив»Экстра-лигаАндрей Мельник – игрок МФК «Продэксим»Сборная УкраиныНазарій Войтович: «Дружний колектив збірної підтримував мене з першого дня»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»РоссияАлександр Телегин: «Если выйдем на «Синару» в плей-офф, то матчи в выходные могут стать разминкой перед играми на вылет»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»

Найвідвідуваніший футзальний матч в історії: Бразилія – Аргентина

Південноамериканське класико на футбольному стадіоні стало найвідвідуванішим матчем в історії футзалу


Фото: Fabricio Marques

Ви коли-небудь задавалися питанням який футзальний матч є найбільш відвідуваним в історії? Це був товариський матч між збірними Бразилії та Аргентини, що відбувся 7 вересня 2014 року на знаменитому стадіоні імені Мане Гаррінчі у місті Бразиліа - столиці Бразилії. Бразилія (тодішній чемпіон світу) перемогла Аргентину (нинішнього чемпіона світу) з рахунком 4:1 перед 56 483 глядачами!

Матч відбувся сонячного недільного дня в День незалежності Бразилії. Це був перший футзальний матч коли-небудь проведений на футбольному стадіоні, і він перевершив попередній рекорд відвідуваності більш ніж удвічі. Попередній рекорд становив 25 712 глядачів фіналу Ліги футзалу 1999 року в «Джіназіо Мінейріньо» в Белу-Орізонті між «Атлетіко Пакс де Мінас» і «Ріо-де-Жанейро Мієсімо».
 

Окрім того, що це був перший футзальний матч, який проводився на футбольному стадіоні, і поєдинок двох найзапекліших суперників, це була і перша гра Фалкао за національну збірну після дев'ятимісячного бойкоту Бразильської конфедерації футзалу. Бойкоту через фінансову кризи організації, пов’язану зі змовою, відмиванням і розкраданням грошей і податковими злочинами.

Цікаво, що Фалкао також був головним героєм і другого за відвідуваністю футзального матчу в 1999 році, коли завдяки хет-трику привів своє «Атлетико» до перемоги 5:4.

Що стосується товариського матчу з Аргентиною, то в ньому Фалкао не забив. Сімі та Сіное відкрили рахунок для Бразилії, а Луїс Гонсалес зменшив перевагу господарів в кінці першого тайму. Врешті-решт Бразилія підтвердила домінування у другому таймі і довела справу до переконливої перемоги завдяки голами Даніела і Відаліна.
 

«Це був особливий день. Сьогодні ми увійшли в історію. Це свято перевершило усі мої сподівання... Місяць тому ми не уявляли, що зможемо провести таку гру з рекордною відвідуваністю. Це була перемога без жодного сумніву. Ми грали добре протягом усієї гри; це було ідеальне свято. Ніхто ніколи не уявляв, що у футзальній грі на трибунах може зібратися більше 55 тисяч людей. Ми були всі у захваті від того, що це сталося», - сказав Фалкао в коментарі Globoesporteпісля матчу.

Незважаючи на те, що це був міжнародний товариський матч між двома запеклими суперниками, гра також мала тон «відродження», оскільки проводилася перед величезною аудиторією, що добре проводила час на трибунах, навіть якщо вона, можливо, не найкращим чином бачила гру на блакитній поверхні, що була досить далеко від трибун. Яскраве сонце також не покращувало видимості.

За словами Бруно Каннавана (засновника та головного тренера в «Калаундра Сіті Футзал» в Австралії) у Facebook-групі Futsal Japan, за цей матч було отримано спонсорські виплати у розмірі 1,2 мільйона доларів, продаж квитків приніс 250 тисяч доларів, а телевізійне охоплення склало 15 мільйонів людей!



Цей найбільш відвідуваний футзальний матч в історії ще раз підтвердив справжній потенціал цього виду спорту. Відтоді було й кілька інших футзальних матчів з великою відвідуваністю, але не такою, як та, що була тієї сонячної неділі в Бразиліа на легендарному стадіоні імені Мане Гаррінчі.

Джерело - futsalfeed.com

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.