БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 8. LIVE!КазахстанКазахстан-2020/21. Тур 1. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 5. LIVE!РоссияРоссия-2020/21 (жен). Тур 3. Обзоры (обновляется)Бразилия«Пато» подписывает ТьягуКазахстанТрансферы Казахстана: те, о ком еще не рассказывалиИталияИталия-2020/21. Тур 3. LIVE!РоссияАльберт Цайдер: «В футзале мелочей не бывает»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 10 тур. LIVE!Экстра-лига«ДЕ Трейдинг»: мінус Чуднов і Грицовець, плюс ВоронцовЭкстра-лигаДмитро Шеховцов завершив кар'єруЛига чемпионов УЕФАОпределена дата жеребьевки предварительного раунда Лиги чемпионовЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Анонс 10 туруПольшаЭкстракласа-2020/21. Тур 9. LIVE!Беларусь«УВД-Динамо» уходит на карантинРоссияДенис Абышев: «Болинью и Вилиана отпустили в Бразилию»Перша ліга 2020/21: старт перенесено на наступний рік, формат буде зміненоВенгрияНаціональна збірна України проведе два товариські матчі проти УгорщиниПольшаМарвін Перкович приєднався до «Ред Девілс»РоссияРоман Адамов: «В «Спартак» сорвался бы из любого клуба»

Максим Лисенко: «В Казахстані Цой був начальником, а я йому допомагав на складі»

Воротар білоруського «Вітена» Максим Лисенко розповів про свої виступи у «Спортлідері+» і білоруському «Дорожнику»

 
Голкіпер білоруського «Вітена» (Орша) Максим Лисенко в другій частині інтерв’ю розповів нам про оренду в «Спортлідері+», екзотичний вояж в Казахстан, період в «Дорожнику» і пенальті.

Перша частина - Максим Лисенко: «В Португалії автобус здав назад. Ривкін сказав, що на ньому ми більше не поїдемо»

Третя частина - Максим Лисенко: «Після покеру називав Безуса Паркінсоном»

«Не розумію, чому «Локомотив» не дозволяв грати проти них»

 Згідно умов орендної угоди зі «Спортлідером+» ви не мали права грати проти «Локомотива». Як ви вважаєте, це правильно чи ні?
 Я не бачу серйозних причин, щоб не грати і не розумію цього. Дуже хотів зіграти у півфіналі Кубка України 2013/14 проти «Локомотива». Фінал чотирьох проводили в Черкасах, що не так далеко від мого дому, і на гру приїхав мій батько. 
В день гри я зателефонував Євгену Семеновичу Ривкіну і запитав чи можна мені зіграти. Він сказав, щоб я дізнався думку президента «залізничників» Сергія Володимировича Крилова. Я набрав його і почув, що все вирішує Євген Семенович. Передзвонюю йому, а він не бере слухавку. І до матчу так і не відповів. На самій грі я не став питати, бо і так все зрозумів. Негарно вийшло з його боку…

Та й у фінальній серії плей-оф чемпіонату 2014/15 хотілося показати себе. Серія закінчилася 0:3, з дуже великою різницею м'ячів (0:3, 3:10, 0:6 – прим. авт.). «Локомотив» був сильнішим на голову. Не думаю, що я міг би завадити харків’янам стати чемпіоном. І чому б не дати мені зіграти? 

Якщо у когось є серйозні аргументи за те, що б не грати орендованим гравцям, я з цікавістю їх вислухаю.

 2014 рік для вас видався доволі успішним: перемоги у складі «Спортлідера+» в Кубку Львівщини і Кубку Свободи, плюс приз найкращому воротарю останнього. Та й загалом непоганий сезон до того. Але ви й у наступному сезоні продовжили виступати у хмельницькій команді. З чим це пов’язано?
 Пам'ятаю, що на Кубку Львівщини нам дали ящик львівського пива, а ось сам турнір не особливо пригадую (посміхається). Якихось інших пропозицій мені не надходило, може вони були у керівництва, але не у мене. А в самому «Локомотиві» продовжували виступати Іваняк і Литвиненко.
 

 Що, на вашу думку, стало причиною того, що «Спортлідер+» з останнього місця в наступному сезоні здійснив стрімкий ривок до віце-чемпіонства?
 Змінився тренер, малюнок гри, зберегли кістяк команди і прийшло пару хороших виконавців. Дмитро Калуков і Олексій Фетько видали відмінний сезон і були викликані до складу збірної.

І, звичайно, фінансова криза в країні позначилася на провідних командах. Багато хороших гравців поїхало закордон у пошуках кращих фінансових умов, пішли легіонери. Усі «вершки» були зібрані в одній команді – «Локомотиві», який можна сказати являв собою збірну України.

 В сезоні 2015/16 ви потрапили у збірну 16 туру. Ви взагалі могли повірити, що після 7 пропущених м’ячів вас туди включать і що подумали, коли про це дізналися?
 Це ми тоді грали з «Лукасом» в Кременчуці і вийшла весела гра («Спортлідер+» переміг з рахунком 8:7 – прим. авт.). Першим цю новину дізнався мій батько і сказав мені про це. Я думав, що він жартує (посміхається). Потім сам глянув і дійсно – правда. Не те щоб я «привозив» і був винен в якихось пропущених голах, але м'ячі два відбивати потрібно було. В тому сезоні ми багато забивали, але і пропускали не мало.

 Після закінчення оренди в «Соколі» ви розсталися з «Локомотивом». Це стало для вас несподіванкою чи ні?
 Під кінець чемпіонату вже ходили чутки, що в «Локо» перейде Юрій Савенко, але все-таки це стало певною несподіванкою.
 

 Де ви продовжили свою кар’єру після цього? Судячи з даних УАФ десь в Угорщині, але я не зміг з’ясувати де саме. 
 Я міг продовжити кар’єру в Угорщині в «Дьйорі», але не вдалося швидко оформити документи і у них вже починався чемпіонат. Обставини так склалися, що трансферне вікно наближалося до закриття, і більшість команд була укомплектована.
Тож я поїхав працювати в Казахстан і паралельно грав в футбол і майже у футзал (посміхається). Грали на штучному газоні на пів поля з футзальними воротами і м'ячем п’ятіркою. Був там з Віктором Цоєм.

 Що ж це за чемпіонат такий був? Якісь аматори?
 Аматорський футбол, щось схоже на Бізнес Лігу.

 Як вас взагалі туди занесло? 
 Віктор Цой поїхав туди по роботі і знайшов команду, за яку ми й грали. Я ще трохи підробляв у нього на роботі.

 Що ж це за робота така була?
 Віктор Цой там працював ніби як в магазині на дивані. Він був начальником, а я трохи допомагав йому на складі, розвантажував товар, сортував продукцію.
 

 «Вдвічі приємніше вигравати, коли ти аутсайдер»

 Як на вашому шляху з’явився «Дорожник»?
 В Казахстані закінчився чемпіонат і відкрилося зимове трансферне вікно. Я шукав команду, питав у друзів. Спочатку вийшов на «ЦКК», а вже потім  зі мною зв'язався «Дорожник». Знав, що в першому колі там були друзі з Кременчука, але після його завершення вони поїхали. Трохи їх розпитав про все. Сильного оптимізму вони мені не навіяли, але все ж я вирішив погодитися.
 

 А що занепокоїло? І чому тоді ви таки прийняли цю пропозицію?
 Цікавився як складаються справи з фінансами, чи постійно йдуть виплати, яке житло, де тренуються. Хотів приїхати зі своєю дівчиною, зараз вже дружиною, але сказали, що не можна. Перші півроку був без неї, а на наступний сезон вже домовився.

З фінансами теж було нестабільно. Зал – караул: довжина – метрів 25, а ширина приблизно метрів 15. Тільки одне тренування проводилося в стандартному залі.

Оскільки я переходив в зимове трансферне вікно, то краще варіантів і не було. Раніше «Дорожник» був флагманом білоруського футзалу, тож сподівався, що може все повернеться.

 Під час ваших виступів «Дорожник» іноді вистрілював, як от з 5 місцем в чемпіонаті і Кубком в сезоні 2016/17. Також крізь команду пройшло багато українців. Що взагалі з себе представляв мінський клуб на той час?
 Перейшов я перед стартом другого кола. Команда на 12 очок відставала від зони плей-оф і потрапити туди так і не вдалося. Зі мною ще були Сергій Якунін і Віктор Кравцов. А вже наступного сезону вдалося виграти Кубок, а після того і Суперкубок.

Команда була зібрана переважного з футзалістів, які вже пограли, деякі з них ще й паралельно працювали. Тренувалися три дні на тиждень, а на четвертий день була гра. Тренувань мені, звичайно, не  вистачало. Були проблеми з фінансуванням. Жив разом з Сергієм Якуніним в гуртожитку. Особливих зірок з неба не хапали, але все ж було краще, ніж в Казахстані.
 

 У січні 2017 року ви забили надважливий гол у півфіналі Кубка Білорусі. Він облетів ледь не усі українські футбольні сайти. Після цього не було такого, що ви на наступний ранок прокинулися відомим? Якось відчули, що власна популярність зросла?
 Наступний ранок я ще зустрів в поїзді Гомель-Мінськ. У нас зламався автобус і довелося їхати потягом. Весела історія вийшла (посміхається)

Партнер по команді Сашко Білий сказав, що мій гол «розриває» всі сайти (посміхається). Я не повірив, а він мені показав, що вже по 20 тисяч переглядів на різних веб-ресурсах. Я посміхнувся та й все.

Ніякої особливої суперпопулярності не було, мене ж і так загалом знали. При зустрічі може знайомі або якісь уболівальники говорили «ну ти й забив».

Приємніше було тоді виграти Кубок. Я його запам'ятаю назавжди. Ми були аутсайдерами відносно інших команд, а вигравати в такому статусі вдвічі приємніше.
 

 Ви стали героєм післяматчевої серії пенальті Суперкубку Білорусі-2017, парирувавши удар свого співвітчизника Михайла Грицини. Можна сказати, що пенальті ваш «коник»?
 Я тоді відіграв хороший матч, а відбити один пенальті з семи – це не героїзм. Хоча я тоді стояв на трьох ударах, так що це не найгірший показник по відбиванню. У серії пенальті я якось і не переживав, був певний спокій і відчуття, що виграємо. Не те що б це мій коник, але відбиваю шестиметрові я непогано.

Далі буде

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.