ИспанияИспания-2019/20. 19 тур. Прощание Шимбиньи и первые голы СоланоЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2019/20. 14 тур. Інтрига внизу таблиці: «Food Centre-СумДУ» перемагає, «Енергія» не програєБразилияСуперкубок Бразилии-2020 пройдет в ЭрешинеФутзал в миреСерджо Гарджелли: «Китай – огромная страна с маленьким футзальным миром»Первая лига Перша ліга 2019/20. 8 тур. «Володимир» здобуває другу поспіль перемогуБеларусьКонстантин Кусков: «Сейчас БЧ для всех клубов – хороший раздражитель»РоссияДмитрий Путилов: «Футзал меняется, нужно соответствовать»ФранцияФранция-2019/20. 13 тур. LIVE!ИспанияБебе подписал контракт с «Картахеной»Чемпионат мираГватемала примет отбор КОНКАКАФ на ЧМ-2020РоссияШимба – игрок «Газпром-ЮГРА» Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко про підкупи арбітрів, відхід з "Енергії" та кваліфікацію на Кубок світуЛьвовВолодимир Фелишин – віцепрезидент Асоціації футзалу ЛьвівщиниАзербайджанСборная Азербайджана назвала состав на матчи элитного раунда отбора к ЧМВторая лигаДмитро Романюк: «Сергій Піддубний акцентує увагу на маленьких дрібницях, які грають важливу роль у грі команди»Вторая лигаДруга ліга 2019/20. Група 2. Анонс 4 туруЮношеский футзалЮнацька Екстра-ліга (U-17) 2019/20. 7 тур. Завдяки двом перемогам «Кардинал-ДЮСШ №4» піднявся на третю сходинкуЧехияЖеронимо и Криштиану Кардосо покидают ЧехиюЭкстра-лигаОлександр Розпотнюк та Максим Войток посилять «ІнБев»Ветераны31 січня стартує перший етап чемпіонату України серед ветеранів 50+

Ксенія Гриценко: «Нам завжди цікаво випробовувати свої сили у протистояннях з сильними суперниками»

Найкращий бомбардир «Lviv Freedom Cup-2020» Ксенія Гриценко підбила підсумки турніру для збірної України

–​ Ксеніє, як можеш охарактеризувати «Lviv Freedom Cup-2020» для жіночої збірної України?
– Я вважаю, що цей турнір пішов нам на користь. Матчі з такими суперниками як збірна Італії – це безцінний досвід. Нам завжди цікаво випробовувати свої сили у протистояннях з сильними суперниками.
 
–​ Проаналізуй весь шлях турнірний шлях нашої команди, який, окрім фіналу, складався ще з двох матчів у рамках групового етапу.
– Звичайно, цікаво було зіграти зі збірною Фінляндії. Це непростий суперник, який був попереду у рахунку протягом певного часу. Однак, ми довели, що є сильнішими. Збірна Угорщини також зіграла на своєму рівні. Втім, переконана, що у матчах з такими командами жіноча збірна України має здобувати перемоги! Своєю роботою і самовідданістю на паркеті ми довели, що можемо перемагати, і робити це досить впевнено.
 
–​ Тим не менш, як вважаєш, чого не вистачило для перемоги у фіналі?
– Збірна Італії зуміла скористатися нашими помилками. Коли рахунок став 1:3 – ми стрімголов побігли вперед, і швидко пропустили гостру контратаку від суперника. Далі вже було важче. Незважаючи на це, ми мали моменти і нагоди, щоб наздогнати суперника. Якщо оцінювати матч загалом – вважаю, що він був приблизно рівним. Як на мене, кожна наступна зустріч з італійками також буде досить непростою і бойовою.
 
–​ Рік тому жіноча збірна України зустрічалася з Італією у Броварах (результати – 1:4 та 1:1). Для тебе ці матчі стали першими у футболці збірної після повернення у футзал. Наскільки впевненіше ти зараз себе відчуваєш і наскільки різними були ці поєдинки?
– Звичайно, зараз я себе відчуваю надзвичайно впевненіше завдяки грі у «Будстарі-НПУ» та збірній. Кожен НТЗ, проведений разом зі збірною, приносить мені велику користь. А щодо самих матчів – то цей фінал, в якому ми поступилися, саме за змістом гри був більш вдалим для нас, ніж ті матчі у Броварах. Це означає, що команда перебуває на правильному шляху. Ми дивимося у майбутнє з оптимізмом!
 
–​ Комбінацію, яку ти завершила четвертим забитим голом у ворота збірної Фінляндії досить серйозно розкрутили у соціальних мережах. Як вважаєш, наскільки це сприяє популяризації жіночої збірної та жіночого футзалу загалом?
– Це надзвичайно приємно! Комбінація дійсно вийшла досить яскравою. Це підсумок щоденної роботи команди під час тренувань, який вдалося втілити у грі. Задоволена, що його змогли побачити чимало глядачів!
 
–​ За підсумками турніру ти стала найкращим бомбардиром. Як взагалі ставишся до особистих нагород?
– Звичайно, це дуже приємно. Однак, кожен гол – це командна робота. Його створюють партнери, а тобі потрібно лише втілити у забитий м’яч прагнення команди. Хочу подякувати всьому тренерському штабу та гравцям, адже саме наша спільна робота допомогла мені здобути цю відзнаку. Дуже класно, що ми протягом всього турніру раділи кожному голу та завжди підтримували одне одного.
 
–​ Свої наступні матчі жіноча збірна проведе у березні. Тепер всі сили спрямовуватимеш на боротьбу у чемпіонаті, де «Будстар-НПУ» перебуває на першому місці?
– Звичайно, хочеться разом з командою завоювати чемпіонство! Однак, щодо боротьби у Вищій лізі – скажу, що спільна робота у збірній робить кращим кожного гравця, і це великий плюс для нашого чемпіонату. Завдяки міжнародному досвіду футзалісток збірної – рівень клубів, які вони представляють, стає вищим!

Джерело 
– Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.