Экстра-лигаАндре Броканело: «Эта команда обязана побеждать во всех соревнованиях»ТурнирыКубок Водяна-2021. ПревьюЖенский футзал«Леонас - Университет Драгоманова» представил двух новичковБеларусьУчита переходит в «Столицу»Чемпионат ЕвропыСтали известны подробности жеребьевки отборочного раунда ЕВРО U19Детский футзалПідсумки засідання Комітету ДЮФ АФУ: Суперкубок України і заборона на вкидання м’яча за центр майданчику під час ударів від ворітПольшаСторожук и Перкович – из «дьяволов» в «драконы»Первая лига Іван Скіцко – головний тренер «Славути»Турниры«Яско» – переможець «Odessa Open Cup-2021». WeekendЭкстра-лигаІгор Черненко: «Особисто мені соромно, коли ми приймаємо наших суперників у педуніверситеті, але інших варіантів немає»БеларусьЭдимар – новый игрок «Столицы»Бразилия«Магнус» – обладатель Кубка Бразилии-2021Аматоры«Odessa Open Cup-2021». Weekdays. Огляд матчів другого ігрового дняЭкстра-лига«ХІТ» завершив тренувальний збір в УжгородіИспанияМигелин: «Я хочу чувствовать себя игроком, а не пенсионером»Экстра-лига«ДЕ ТРЕЙДИНГ» завершил первый этап подготовки к Экстра-лигеФутзал в миреСборная Ирана – победитель Continental Futsal Championship-2021РоссияИван Мельников: «Мы будем придерживаться своей модели»ПольшаВиталий Лисниченко переходит в «AZS UW DARKOMP Wilanów»БеларусьБарбозинья – игрок «Столицы»

Кирило Ципун: «У фіналі шанси рівні, і фаворита немає»

Голкіпер «Урагану» Кирило Ципун про фінальну серію плей-офф, що стартує 1 червня

 

Визначилися фіналісти чемпіонату України з футзалу. За звання найсильнішої команди поборються харківський «Локомотив» та івано-франківський «Ураган». Харків’яни у півфіналі здолали львівську «Енергію». Вигравши два матчі у рідних стінах, «залізничники» дозволили «енергетикам» скоротити відставання, програвши третій матч серії. І ось у четвертому поєдинку «Локомотив» таки вирвав звитягу і в підсумку переміг у серії з рахунком 3:1.
Натомість «Ураган» значно легше пробився до фіналу. Івано-франківці не залишили луганській «ЛТК» жодних шансів, здолавши її тричі поспіль. «Ураган» поставив яскраву крапку у півфінальній серії, перемігши у третій грі луганців на їхньому ж майданчику з рахунком 8:4.

– Глядачі вважають нашу перемогу легкою, – каже в інтерв’ю «Експресу» Кирило Ципун, голкіпер «Урагану». – Насправді всі три поєдинки були дуже складні. Я б не сказав, що ми були на голову сильніші за суперників. У деяких моментах далася взнаки перевага у майстерності, а в деяких епізодах нам усміхнулася фортуна. Не забуваймо, що плей-офф – це матчі на виліт, і вони завжди важкі. У таких іграх вагому роль відіграє психологічна майстерність. Ми були впевненіші у своїх силах, адже наша команда досвідченіша. Молоді футболісти-суперники горіли бажанням виграти. Але це не той приклад, коли бажання бере гору над класом.
 
Які помилки виявили три півфінальні матчі «Урагану»? Над чим треба працювати, щоб достойно зіграти у фіналі?
– Кричущих помилок не було. Ми достойно провели три матчі. Якщо працюватимемо у такому ж руслі, то у фіналі усе в нас вийде.
 
«Локомотив» виграв регулярну першість. Чи можна казати, що він є фаворитом фінального протистояння?
– Перемога харків'ян в регулярному чемпіонаті дає їм лише одну перевагу: перші два поєдинки вони проведуть вдома. А ці зустрічі дуже важливі. У Харкові особливе синтетичне покриття, до якого гравці «Локомотива» звикли. Їм буде легше. Це єдиний козир суперника. Більше аргументів на користь опонента немає. У фіналі шанси рівні, і фаворита немає. Обидві команди все починають з чистого аркуша.
 
На відміну від «Локомотива», «Ураган» уже вигравав чемпіонат України. Це певна перевага?
– Думаю, що так. Ми повинні бути впевненішими у своїх силах, бо вже відчули смак чемпіонства. Головне, щоб ми були впевнені, а не самовпевнені.
 
Порівняйте, будь ласка, сучасний «Ураган» із командою, яка виборола золоті медалі...
– Тепер ми трішки інші. Ми змінили стиль гри, почали показувати значно швидкіснішу гру. Річ у тім, що футзал з кожним роком стає швидкіснішим. І ми крокуємо в ногу з часом і стараємося не відставати. А загалом, порівнювати можна буде лише після того, як команда завоює титул чемпіона України. Буде перемога – будуть порівняння.
 
Олег ЗУБАРУК, газета «Експрес»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.