ПольшаСергій Бабинін став гравцем польського «МОКСу»БеларусьБеларусь. 1 тур. Победа ВРЗ в дерби и неожиданное поражение «Столицы»Испания20.00. Суперкубок Испании. Мовистар Интер - Хаэн Параисо Интериор. LIVE!РоссияРоссия. Суперлига. 2 тур. LIVE!Экстра-лига"Кардинал-Рівне" підписав трьох новачківВетераныВетерани. Календар змаганьРумынияНаши за границей. Дмитрий Бондарь и Денис Овсянников результативно стартуют в чемпионате РумынииЭкстра-лигаРоман Стречковський: «"Урагану" треба було зберегти минулорічний склад»ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. Давид Руис и Диего КинтелаПортугалия«Спортинг» – обладатель Суперкубка ПортугалииЭкстра-лигаЕкстра-ліга стартує поєдинком у Львові 13 вересняПольша«Рекорд» – обладатель Суперкубка Польши!Экстра-лигаТарас Кузь: «У перемогу повірив за три секунди до кінця гри»Экстра-лигаМар’ян Пелех: «Цей трофей для мене – перший у кар’єрі»Экстра-лига«Энергия» – обладатель Суперкубка Украины!БеларусьМини-чемпионат Украины на просторах Беларуси на старте. Версия-2018/19ЧехияЧехия. 1 тур. «ЭРА-ПАК» побеждает, Емельянов забиваетЭкстра-лигаОфіційно: Нікіта Єлфімов – гравець СК "Сокіл"ПортугалияНуну Диаш: «Секрет моего успеха – люди, которые работают со мной»Суперкубок Украины. Продэксим – Энергия. Анонс матча

Дмитро Медвідь і ХІТ: пляжний футбол переміг

Дмитро Медвідь розкриває причини свого відходу з «ХІТа»


Більшості уболівальників добре відомо, що київський «ХІТ» довгі роки тісно пов’язаний не тільки з футзалом, а й з пляжним футболом. Кістяк команди складають справжні легенди цього виду спорту в Україні: Олександр Корнійчук (87 матчів/50 голів за збірну України з пляжного футболу), Ігор Борсук (64/36), Андрій Борсук (56/27). Не варто забувати, що у складі «кабельників» виступало чи виступає й багато інших «пляжних» збірників і кандидатів у збірну: Олег Зборовський, Максим Войток, Максим Назаренко, Тарас Коваленко…

Раніше «ХІТ» виступав у футзальних аматорських змаганнях і це не заважало його представникам гідно захищати честь України на майданчиках з піском. Згодом амбіції керівництва клубу росли, що цілком природно, і столична дружина почала поступовий рух угору – від Аматорської футзальної ліги України і Другої ліги чемпіонату України до статусу одного з претендентів на медалі Екстра-ліги. Цього року команда фірми «Еней» втретє стартує у елітному дивізіоні українського футзалу, а це накладає свій відбиток на підготовку команди, оскільки чемпіонат Екстра-ліги завжди стартує значно раніше, ніж чемпіонат Першої ліги, в якому кияни грали до того. 

Відповідно команда мусила готуватися до початку сезону з літа, коли у самому розпалі сезон пляжного футболу. Через це кожного року виникала незрозуміла ситуація зі «збірниками», адже «ХІТу» треба було готуватися до сезону, але і збірна України з пляжного футболу потребувала допомоги своїх лідерів. Іноді когось відпускали до збірної, іноді – не відпускали, що цілком зрозуміло, адже всі гравці в першу чергу мають контрактні зобов’язання перед «ХІТом». Та цього року ситуація розвивалася дещо інакше і один з лідерів «жовто-блакитних» Дмитро Медвідь прийняв рішення пожертвувати клубною кар’єрою заради збірної. 

З 6 по 9 вересня у Альгеро (Італія) відбудеться суперфінал чемпіонату Європи з пляжного футболу. До речі, 6 найкращих команд чемпіонату кваліфікуються на ІІ Європейські ігри, які наступного року прийме Мінськ (Білорусь). «ХІТу» стартувати у Екстра-лізі 15 вересня і тому зрозуміло, що лідерів перед самим стартом чемпіонату ніхто не хотів відпускати. У цій ситуації Дмитро вирішив прийняти рішення на користь пляжного футболу. Про причини цього ми з ним і поговорили. 

- Дмитре, яка причина того, що після п’яти сезонів Ви несподівано вирішили залишити «ХІТ»?
- Я хочу грати в пляжний футбол, зіграти у складі збірної України на Олімпійських іграх і виграти чемпіонат світу.

- У минулі роки вже були подібні ситуації і керівництво Вас відпускало в розташування збірної. Що змінилося тепер? Все-таки пляжний футбол у нас, на жаль, не професійний і Ви цим поставили під загрозу свою кар’єру у футзалі.
- Так, були такі ситуації і відпускали, але зараз «ХІТ» ставить перед собою найвищі цілі. Я вважаю, що поєднувати ці два види спорту важко і розумію чому клуб зараз не відпустив мене грати за збірну України з пляжного футболу. Щодо того професійний чи ні - я б з цим посперечався. А що футзал в Україні вважається професійним? (посміхається)

- Де-юре – так, але ж ми розуміємо, що де-факто – ні. Втім, сезон у футзалі триває десь 9 місяців, а у пляжному футболі лише 4 місяці.
- У гравців нашої збірної у наступному році сезон триватиме 7 місяців, оскільки відбудуться відбір на чемпіонат світу, відбір на чемпіонат Європи, Європейські ігри, Олімпіада, Євроліга, клубна Ліга чемпіонів.

- Яким Ви бачите продовження своєї кар’єри після виступу у складі збірної на суперфіналі Євроліги?
- Буду грати і тренуватися у Києві, але ще не вирішив де.

- У футзалі?
- Так.

- Можливо, це буде «ІнБев/НПУ» чи броварський «Атлетик», який збирається виступати у Першій лізі чемпіонату України?
- Ні, в цих командах я не буду виступати.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.