Чемпионат ЕвропыСергей Скорович: «Для победы в финале нужно выложиться без остатка»Чемпионат ЕвропыЗики Те: «Мы ожидаем сложный матч, но уверены, что победа останется за нами»Чемпионат ЕвропыУкраїна – Іспанія: передматчева пресконференція. Косенко, Радевич: «Спробуємо знайти слабкі місця іспанців»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Финал. Португалия – Россия. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Матч за 3 місце. Іспанія – Україна. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Суперечливі епізоди матчу Україна – РосіяЧемпионат ЕвропыКарлос Ортис: «Мы не можем вновь уехать домой без медалей»Чемпионат ЕвропыСтанислав Гончаренко: «Результат на Евро – стечение обстоятельств, идеальный вариант тренера сборной – Максим Павленко»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/2022. 1/8 фіналу. LIVE!ВетераныЧемпіонат України "40+". Зона "Схід". День 2. LIVE!Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 12: Португалия снова в финале, Испания поспорит за бронзу с УкраинойЧемпионат ЕвропыМирон Маркевич: «Подопечные Александра Косенко еще раз доказали, что сильны командой»Футзал в миреКопа Америка-2021. День 5: Парагвай відправляє Аргентину на Бразилію, Колумбія теж у півфіналіЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «В нас було мало ротації через усічений склад, хлопці грали через «не можу»Чемпионат ЕвропыДмитрий Путилов: «Я лишь исправил свою грубую ошибку, которую сделал несколькими секундами раньше»Чемпионат ЕвропыДаниіл Абакшин: «Мали свої моменти, але це футзал – їм трохи більше пощастило»Сборная УкраиныЄвген Сірий: «Напевно, такої підтримки ніколи не було у футзалі в житті»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна поступилася у півфіналі і зіграє у матчі за третє місцеСборная УкраиныУкраїна – Росія: історія протистояньЧемпионат ЕвропыШагинья: «Нет ничего невозможного – с Россией можно играть»

ЧЄ серед університетів. Ярослав Лебідь: «Особисто я їхав за комплектом нагород»

Лідери команди ХНУ ім. Каразіна, Ярослав Лебідь та Максим Панасенко, розповіли кореспонденту «5х5» про свої враження від півфінального матчу з університетом Міньйо.


Ярослав ЛЕБІДЬ: «Особисто я їхав за комплектом нагород»

– Ярославе, вітаємо з перемогою та виходом до фіналу. Які емоції зараз після того, як обіграли португальців у їх вдома? 

– Емоції просто божевільні. Ми дуже раді. Спочатку задача стояла виступити якомога краще. Але особисто я, приїхавши сюди, поставив собі за мету потрапити до трійки призерів та отримати комплект нагород. Не зміг допомогти хлопцям у Львові через різні причини. Але тут ми – команда. Ми згуртувались, вірили в себе до кінця, і зараз дуже задоволені.

– Як тобі грається за такої підтримки трибун, як у цій півфінальній грі, саме за кордоном? Адже одна справа – грати за такої підтримки трибун, як в Івано-Франківську, а інша – як тут, у Бразі? 
– Було, в принципі, не дуже важко. Дякую хлопцям з «Львівській політехніці» та дівчатам з НПУ ім. Драгоманова, які прийшли по вболівати. Відчувалась їх підтримка, десь навіть не звертали увагу на підтримку з боку португальців. Дуже чутно було наших, і це додавало мотивації та сил. Дякую їм за це.

– Для тебе такий міжнародний досвід – перший, якщо не враховувати невеличкий період виступів у чемпіонаті Білорусі? 
– В принципі, якщо не враховувати того, що ми їздили з «Ураганом» на передсезонну підготовку в Польщу та Литву, то такі офіційні міжнародні матчі – мій перший досвід. Він дуже хороший у плані гри та нових знань для себе. Багато чого нового для себе взяв.

– Якщо не секрет, Максим Павленко після матчів телефонує тобі та Даниїлу Абакшину, щось радить? 
– На даний момент нічого не радить, не телефонує. Я вважаю, що у нас є тренер, Віталій Олександрович Чернишов, а Максим Михайлович не хоче лізти в цю справу. Але після приїзду в команду будуть вказані помилки, щоб позбавитись від них.   

Максим ПАНАСЕНКО: «Ми просто грали до кінця»

– Максиме, вітаю з фіналом. Що можеш сказати про гру з господарями змагань? 

– Дякую за привітання. Все чудово. Гра складалась важко. Одразу було видно, що суддівство не на нашому боці. Але ми впоралися з тиском, перебороли себе і все вийшло добре.

– У першому таймі було видно і по грі, і за моментами, що команда переважала португальців. Була установка від Віталія Олександровича, щоб одразу грати першим номером? 
– Так, установка була грати тільки першим номером, тому що грати з тими, хто приймає турнір, дуже важко, тому треба було тільки йти в пресинг та досягати результату попереду.

– У той же час у захисті відходили назад та давали можливість португальцям володіти м’ячем, давали їм простір. Це було спонтанно чи теж якась установка?
– Була установка. Ми працювали «ривками». Пару змін ми робили пресинг і пару змін – відсиджувались в обороні, старались трохи перевести подих.

– Коли ти вже повірив, що харківська команда зможе пройти у фінал? 
– До останніх секунд ніхто нічого не загадував. Ми просто грали до кінця, і вже з сиреною стало ясно, що ми виграли.

– Суперник по фіналу – команда з університету Малаги, один з фаворитів змагань. Як будете готуватись до фіналу проти такого суперника? 
– Я думаю, тут усі команди – високого рівня. До кожної треба підходити відповідально. Думаю, Віталій Олександрович щось придумає, і ми досягнемо свого результату.

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.